Το νοσοκομείο Καρπενησίου κινδυνεύει να «κλείσει» λόγω έλλειψης γιατρών

Κίνδυνος για «μπλακάουτ» στην Παθολογική λόγω έλλειψης γιατρών.

Must Read

Μπορεί τα φώτα να πέφτουν στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης ή της Λάρισας, που δέχονται αφόρητες πιέσεις τον τελευταίο καιρό, ωστόσο, η κατάσταση είναι απελπιστική και σε άλλες περιφερειακές μονάδες.

Μία τέτοια περίπτωση είναι και του Νοσοκομείου Καρπενησίου, του οποίου η λειτουργία περιγράφεται ως σκηνικό πολέμου, λόγω των τεράστιων ελλείψεων στο υγειονομικό προσωπικό. Η «δημοκρατία» είχε επισημάνει από τις 11 Σεπτεμβρίου τις τεράστιες ανάγκες της μονάδας, εν όψει του δεύτερου κύματος της πανδημίας, που ήδη διανύουμε.

Η αποδυναμωμένη Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου, η οποία διαθέτει μόνο δύο παθολόγους, βρίσκεται σε κατάσταση πολιορκίας, αφού ο πρώτος εκ των δύο γιατρών βγήκε εκτός μάχης, έχοντας νοσήσει από κορωνοϊό, με αποτέλεσμα να πέφτει τώρα όλο το βάρος στον δεύτερο παθολόγο και με ορατή την απειλή για «μπλακάουτ» της κλινικής, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ασθενείς, δεδομένου ότι ήδη χθες ένας 76χρονος έχασε τη μάχη με τον «αόρατο εχθρό».

Κοινή πάντως είναι η πεποίθηση των κατοίκων του νομού ότι θα έφτανε η κατάσταση σε αυτό το σημείο, ως αποτέλεσμα της αδιαφορίας της διοίκησης του νοσοκομείου, της Υγειονομικής Περιφέρειας και κυρίως του υπουργείου Υγείας που, πάρα τις δραματικές εκκλήσεις εδώ και καιρό, δεν έχει μεριμνήσει για την ενίσχυση τουλάχιστον με έναν επιπλέον παθολόγο της κλινικής, η φύση της οποίας είναι άμεσα συνυφασμένη με τα κρούσματα κορωνοϊού.

Είναι λοιπόν επιτακτική ανάγκη όχι σήμερα, αλλά χθες, να προσληφθεί παθολόγος με συνοπτικές διαδικασίες και όχι να αναζητείται λύση με μπαλώματα, όπως μετακίνηση αγροτικού ιατρού από κέντρο υγείας του νομού, όπως ακούγεται.

Πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ’ όψιν το γεγονός ότι οι ανάγκες θα γίνουν πιο πιεστικές σύντομα, αφού θα βρεθούμε αντιμέτωποι με την εποχική γρίπη και ειδικά στον νομό Ευρυτανίας, όπου σημειώνονται χαμηλές θερμοκρασίες και είναι συγκεντρωμένος γηρασμένος πληθυσμός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υγειονομικές υπηρεσίες του νομού από τα μέσα του μήνα πλήττονται σημαντικά από κρούσματα που έχουν εντοπιστεί σε εργαζομένους -κατά κύριο λόγο στο Νοσοκομείο Καρπενησίου- σε νοσηλευτικό κυρίως προσωπικό, με τα θετικά κρούσματα να πλησιάζουν τα 20.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Μαρία Αντωνά δείχνει τα πόδια της και πόσο σακατεύτηκε όσο ήταν μέσα στο Survivor

H δημοσιογράφος και σύντροφος του Άρη Σοϊλέδη, Μαρία Αντωνά, βγήκε από το Survivor πριν από περίπου 10 ημέρες αφού έμεινε...

More Articles Like This