Πέμπτη 17/6/2021

Άφαντος παραμένει ο καθηγητής Αγγλικών από τα Πετράλωνα (video)

Τον αναζητούν από το καλοκαίρι οι μαθητές του

Κανένα ίχνος ζωής δεν έχει δώσει o μοναχικός καθηγητής Αγγλικών από τα Πετράλωνα, που έχει εξαφανιστεί από το καλοκαίρι. Στο «Τούνελ», την εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, δεν τον αναζήτησαν συγγενείς του, αλλά οι ίδιοι οι μαθητές του, που σήμαναν συναγερμό, όταν κατάλαβαν ότι εξαφανίστηκε από το σπίτι όπου έμενε μόνος του, τον περασμένο Ιούνιο.

Ο Τάκης Παπαχρήστου, τα τελευταία 20 χρόνια έμενε στην Ελλάδα και εργαζόταν ως καθηγητής Αγγλικών. Στο παρελθόν είχε ταξιδέψει στον Καναδά, όπου ήταν βοηθός καθηγητή Πανεπιστημίου.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Ήταν αρχές Ιουλίου, όταν οι γείτονες του καθηγητή ειδοποίησαν την Αστυνομία, καθώς ανησύχησαν από την δυσοσμία που προερχόταν από το διαμέρισμα του. Όπως προέκυψε από την έρευνα, η μυρωδιά προερχόταν από χαλασμένα τρόφιμα. Ο καθηγητής άφαντος…Όλα συναινούσαν στο γεγονός ότι έγινε κάτι ξαφνικό, που τον έβγαλε από το σπίτι και έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη του.

Στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη έφτασε μία σημαντική μαρτυρία από τη Νάξο, η οποία έκανε λόγο για έναν άνδρα με κοινά χαρακτηριστικά με τον αγνοούμενο που βρισκόταν στο νησί τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. Μάλιστα, σε καθημερινή βάση πήγαινε στο δημοτικό αθλητικό κέντρο του νησιού, προκειμένου να αθληθεί.

Ένας από τους μαθητές του, που αναζητούν εναγωνίως, ο Μάριος Καπίρης, τον περιγράφει ως έναν μορφωμένο και πολυταξιδεμένο άνθρωπο με πολλές εμπειρίες. «Τον γνωρίζω από σχεδόν έξι ετών, κοντά είκοσι χρόνια τώρα. Έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο. Στα 35 του αποφάσισε να πάει να σπουδάσει στον Καναδά. Αργότερα γύρισε στην Ελλάδα ως καθηγητής αγγλικών, έτσι τον γνώρισα κι εγώ» είπε.

«Έχει σχεδόν πέντε μήνες να δώσει σημάδι ζωής. Μία άλλη μαθήτρια του μου είπε πως τελευταία ήταν στενοχωρημένος και επηρεασμένος από αυτό που είχε γίνει με το lockdown. Είχε μείνει απομονωμένος. Ειδικά τον τελευταίο καιρό ήμουν ο πιο κοντινός του άνθρωπος. Τον είχα σαν δεύτερο πατέρα μου. Στην αρχή από την αστυνομία δε με άφηναν να κάνω εγώ τη δήλωση εξαφάνισης, γιατί δεν είμαι συγγενής του. Μετά από αρκετές προσπάθειες, αφού πέρασε ο καιρός και τους εξήγησα την κατάσταση, το δέχτηκαν.»

Από την πλευρά του, o μάρτυρας που επικοινώνησε με το «Τούνελ», έκανε λόγο για καταπληκτική ομοιότητα του καθηγητή με τον άνθρωπο στην Νάξο.

«Ο άντρας που έβλεπα να αθλείται, κούτσαινε ελαφρώς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας. Ο καθηγητής τελευταία κούτσαινε, εξαιτίας ενός ατυχήματος που είχε.

Η άκρη ίσως βρεθεί από τα έγγραφα ιχνηλάτησης, που συμπληρώνουν λόγω κορωνοϊού όσοι χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι τα ίχνη του καθηγητή χάθηκαν ξαφνικά, ενώ ο ίδιος είχε κάνει το πρόγραμμά του για τις επόμενες ημέρες.

«Έψαξα και στα νοσοκομεία της Αττικής, χωρίς όμως αποτέλεσμα», είπε στο «Τούνελ» ο μαθητής του καθηγητή.

«Του άρεσε να απολαμβάνει τη φύση και να πηγαίνει περιπάτους. Πήγαινε σχεδόν καθημερινά στο λόφο του Φιλοπάππου, η αστυνομία όμως δεν έχει ψάξει εκεί», κατέληξε.

Ο αγνοούμενος έχει ύψος 1,68 και για την εξαφάνισή του έχει σημάνει Silver Alert.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ