Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021

Εισαγγελική έρευνα για το παράλληλο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων

Ο ΕΟΔΥ αρνείται ότι εφαρμόζεται διπλός τρόπος καταγραφής κρουσμάτων,

Προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε για το παράλληλο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων κορωνοϊού από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Την έρευνα διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών με αφορμή τα πρωτοσέλιδα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ των εφημερίδων «Δημοκρατία» και «Βήμα» για παράλληλο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων και μη ακριβή αποτύπωση του αριθμού των ατόμων που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

Την έρευνα θα διενεργήσει ο επικεφαλής της Ποινικής Δίωξης Νίκος Ορνεράκης, ο οποίος θα μελετήσει τα δημοσιεύματα, καλώντας μάρτυρες για να διακριβωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών.

Από την πλευρά του ο ΕΟΔΥ αρνείται ότι εφαρμόζεται διπλός τρόπος καταγραφής κρουσμάτων, υποστηρίζοντας πως τα στοιχεία που δημοσιεύονται καθημερινά στην Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό είναι έγκυρα.

Σε σχετική ανακοίνωση του ο ΕΟΔΥ αναφέρει:

«Κάποιοι είτε σκοπίμως είτε από άγνοια μπερδεύουν τα ευφάνταστα σενάριά τους με την αναγκαία επιδημιολογική επαλήθευση στοιχείων. Όσοι τα διακινούν, για όποιο σκοπό τα διακινούν, προσφέρουν χείριστη υπηρεσία στην χώρα, σπέρνουν τη δυσπιστία και την εσωστρέφεια σε μια κρίσιμη στιγμή που η εμπιστοσύνη και η εθνική ομοψυχία είναι προαπαιτούμενα για να βγούμε νικητές».

Ας σημειωθεί πως στη σημερινή συνέντευξη Τύπου για τον κορωνοϊό, ήταν παρών ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας ο οποίος προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τα δημοσιεύματα, υποστηρίζοντας πως το δεύτερο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων που αφορά τις κινητές μονάδες καταγραφής κρουσμάτων COVID-19, προστίθενται στο σύστημα καταγραφής που ισχύει από τον περασμένο Μάρτιο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ