Περισσότεροι από 100 φοιτητές/ριες Ιατρικής του ΑΠΘ ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για εθελοντισμό κατά της Covid-19

Δηλώνουν έτοιμοι να μπούνε και να δυναμώσουν ακόμα και την πρώτη γραμμή

Must Read

Το εθελοντικό «τσουνάμι» για την υποστήριξη του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού στη μάχη με το δεύτερο κύμα της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη συνεχίζεται, καθώς, μετά τις νοσηλεύτριες που ταξίδεψαν από την Κρήτη για να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους και τους δεκάδες εθελοντές που δήλωσαν την επιθυμία τους να βοηθήσουν, φαίνεται ότι στον αγώνα θα ριχτούν και οι φοιτητές Ιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Μόλις πριν από λίγες ημέρες ο Σύλλογος Φοιτητών της σχολής είχε δημοσιεύσει μία ανακοίνωση, με την οποία καλούσε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια που βρίσκονται στο 4ο, 5ο και 6ο έτος να συνεισφέρουν στον υγειονομικό αγώνα. «Τώρα που στην πόλη μας ο πόλεμος ενάντια στην πανδημία κλιμακώνεται, οι φοιτητές Ιατρικής, μελλοντικοί γιατροί, έχουμε ευθύνη να μην κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια», ανέφεραν στη σχετική ανακοίνωση.

Δεν φοβούνται τους κινδύνους

Η ανταπόκριση ήταν άμεση, καθώς στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν περισσότεροι από 100 φοιτητές και φοιτήτριες. Σε νέα ανακοίνωσή τους οι φοιτητές δηλώνουν πανέτοιμοι να ριχτούν στη μάχη κατά του κορωνοϊού, τονίζοντας ότι δεν φοβούνται τους κινδύνους. «Δεν μπορούσαμε να είμαστε αμέτοχοι σε αυτό που συμβαίνει, κυρίως οι τελειόφοιτοι φοιτητές. Είμαστε έτοιμοι να μπούμε και να δυναμώσουμε ακόμα και την πρώτη γραμμή. Δεν μας φοβίζουν οι κίνδυνοι από τον Covid-19. Οι ανάγκες είναι πολύ μεγάλες ακόμα και στις απλές κλίνες των νοσοκομείων», τονίζουν.

Πλέον, οι φοιτητές που έχουν δηλώσει την επιθυμία τους να βοηθήσουν, περιμένουν επίσημη ενημέρωση αναφορικά με τον τρόπο με τον οποίο θα κληθούν να συμβάλουν. Βέβαια, προηγουμένως θα έχουν εξασφαλιστεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής ασφάλειας για όλους όσοι θα συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια.

(φωτό: αρχείο)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This