Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021

Όσο πιο πολύ πλησιάζουμε προς την 14η Δεκεμβρίου, τόσο απομακρύνεται και η πιθανότητα να ανοίξουν (τότε) τα σχολεία!

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι το πιθανότερο είναι το κουδούνι να ξαναχτυπήσει με το νέο έτος

Το απόλυτο μπάχαλο επικρατεί με τα σχολεία, καθώς υπουργείο Παιδείας και επιστήμονες φαίνεται ότι ζουν σε διαφορετικά… σύμπαντα!

Ως πριν από λίγες ώρες η Νίκη Κεραμέως εξέφραζε την άποψη ότι θα ανοίξουν τουλάχιστον τα δημοτικά. Ωστόσο, την Τρίτη οι επιστήμονες έβαλαν στο τραπέζι το ενδεχόμενο να μετακινηθεί για τη νέα χρονιά η ημερομηνία ανοίγματος όλων των σχολείων, αντί να γίνει μέσα στον μήνα, καθώς η εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα δεν είναι καλή και το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

«Η επιτροπή δεν έχει λάβει ακόμη τις αποφάσεις της, αλλά με τα έως τώρα δεδομένα πιθανότατα τα γυμνάσια και τα λύκεια θα ανοίξουν μετά τις γιορτές, ενώ κάτι τέτοιο ενδέχεται να γίνει και με τα δημοτικά», δήλωσε την Τρίτη ο καθηγητής Παθολογίας και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας Χαράλαμπος Γώγος σε τηλεοπτική εκπομπή. Ειδικά για τα δημοτικά σχολεία συζητείται να ανοίξουν στις 14 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, αν αυτό δεν γίνει, τότε όλες οι βαθμίδες της Εκπαίδευσης θα ανοίξουν το 2021.

«Αυτό που “παίζει” είναι αν θα αρχίσουν στις 14 τα δημοτικά. Αν δεν αρχίσουν στις 14, δεν έχει νόημα να το συζητάμε. Επομένως, υπάρχει πιθανότητα να πάνε και αυτά μετά τις γιορτές», είπε ο κ. Γώγος, εξηγώντας ότι το ζήτημα που προβληματίζει περισσότερο τους επιστήμονες αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων είναι η κινητικότητα που θα προκαλέσει, η οποία θα επιβαρύνει την κατάσταση.

Ανέφικτη

Ανέφικτη στην παρούσα φάση θεωρεί την επαναλειτουργία των σχολείων και η καθηγήτρια της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Αθηνά Λινού, η οποία υποστηρίζει ότι θα πρέπει να ληφθούν μέτρα που θα κάνουν ασφαλή την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, όχι μόνο για τα ίδια τα παιδιά, αλλά και για τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς.

Στη λειτουργία των σχολείων αναφέρθηκε την Τρίτη εκ νέου και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, λέγοντας ότι θα εξαρτηθεί από τις εισηγήσεις των ειδικών. Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη είχε δηλώσει ότι οι αποφάσεις για τη λειτουργία των σχολείων θα ληφθούν από το υπουργείο στο τέλος της εβδομάδας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ