Δέκα κρούσματα κορωνοϊού στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Θεσσαλονίκης

Τα παιδιά που εντοπίστηκαν θετικά στον κορωνοϊό βρίσκονται υπό παρακολούθηση σε ξεχωριστό χώρο του δημοτικού βρεφοκομείου.

Must Read

Παρότι έχουμε μπει σε lockdown για να αποφευχθεί η διασπορά του ιού, ο αριθμός των κρουσμάτων δυστυχώς παραμένει υψηλός κάνοντας τους ειδικούς να ανησυχούν ακόμη περισσότερο για την υγεία των πολιτών αλλά και για την πίεση που ασκείται στα δημόσια νοσοκομεία.

Με τον συνεχή εντοπισμό κρουσμάτων φαίνεται πως τα μέτρα που έχουν ληφθεί θα αργήσουν να αποδώσουν.

Μετά από τεστ που πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο δημοτικό βρεφοκομείο Άγιος Στυλιανός στη Θεσσαλονίκη, ανιχνεύθηκαν δέκα κρούσματα κορωνοϊού. Σύμφωνα με την ανάρτησή της προέδρου του βρεφοκομείου, Ιωάννα Σπανού εντοπίστηκαν ασυμπτωματικοί έξι εργαζόμενοι και τέσσερα παιδιά που φιλοξενούνται στο ίδρυμα.

«Σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τον ΕΟΔΥ στο δημοτικό βρεφοκομείο “Άγιος Στυλιανός” εντοπίστηκαν ασυμπτωματικοί έξι εργαζόμενοι και τέσσερα παιδιά που φιλοξενούνται στο ίδρυμα.

Αμέσως ενεργοποιήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά τις οδηγίες που δόθηκαν από τον ΕΟΔΥ. Τα παιδιά που εντοπίστηκαν θετικά στον κορωνοϊό βρίσκονται υπό παρακολούθηση σε ξεχωριστό χώρο του δημοτικού βρεφοκομείου, ενώ οι υπάλληλοι βρίσκονται σε κατ’ οίκον απομόνωση.

Η ιχνηλάτηση και η διενέργεια επαναληπτικών και συμπληρωματικών τεστ θα γίνει τις αμέσως επόμενες μέρες με αποκλειστική ευθύνη του ΕΟΔΥ. Το δημοτικό βρεφοκομείο, όπου από τον περασμένο Μάρτιο εφαρμόζονται με αυστηρότητα όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα πρόληψης και προστασίας, θα συνεχίσει την απρόσκοπτη λειτουργία του»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This