Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021

Πληρωμές ως τις 11 Δεκεμβρίου για τις αναστολές του Νοέμβρη

Το 1/8 του ποσού του δώρου Χριστουγέννων για εργαζόμενους με αναστολή σύμβασης, θα καταβληθεί τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου

Η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας, Άννα Στρατινάκη ανακοίνωσε τις ημερομηνίες πληρωμής για όσους εργαζόμενους η σύμβασή τους τέθηκε σε αναστολή τον Νοέμβριο, ενώ έκανε λόγο και για νέες διευκολύνσεις στην υπαγωγή στο επίδομα ανεργίας.

«Στις 11 Δεκεμβρίου θα ολοκληρωθεί η πληρωμή των επιδομάτων των 800 ευρώ ή αναλογικά το ποσό για όσους ήταν σε αναστολή σύμβασης λιγότερες ημέρες τον Νοέμβριο, καθώς στις 7 Δεκεμβρίου λήγει η προθεσμία για την υποβολή των σχετικών δηλώσεων από τους εργοδότες ή και τους ίδιους τους εργαζόμενους», είπε στον ΑΝΤ1 η κ. Στρατινάκη.

Και συνέχισε: «Πολλές επιχειρήσεις εστίασης που ήταν ανοικτές για τις υπηρεσίες delivery ή καταστήματα που διαθέτουν και e-shop που λειτουργούσε τον Νοέμβριο, έχουν επιλέξει να κάνουν ενιαία δήλωση έως τις 7 Δεκεμβρίου, για αυτό δεν έχει καταβληθεί ακόμη το επίδομα σε πολλούς εργαζόμενους τους».

Για το Δώρο Χριστουγέννων είπε πως θα καταβληθεί κανονικά στις 21 Δεκεμβρίου, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις ένα μέρος του ποσού, περίπου το 1/8 του ποσού για εργαζόμενους με αναστολή σύμβασης, θα καταβληθεί τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητοι υπολογισμοί.

Η κ. Στρατινάκη ανέφερε ακόμη ότι υπάρχουν ήδη και θα υπάρξουν και νέες διευκολύνσεις για πολλές κατηγορίες εργαζομένων, ώστε να τύχουν βοήθειας από τα διαθέσιμα μέσα του Κράτους, όπως η επιδότηση ανεργίας, ακόμη και με μείωση των κριτηρίων υπαγωγής όπως πχ. το ελάχιστο όριο ενσήμων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ