Ο Βασίλης Κικίλιας για την άρση lockdown: «Δεν είναι θέμα ημερομηνίας, αλλά διασποράς»

Ο υπουργός Υγείας ζητάει λίγη υπομονή ακόμη καθώς «η κινητικότητα δυστυχώς συντελεί στην αύξηση κρουσμάτων»

Must Read

Μετά από έναν μήνα εγκλεισμού, οι λοιμοξιολώγοι και η κυβέρνηση δηλώνουν ιδιαίτερα ανήσυχοι με την επιδημιολογική κατάσταση αλλά και την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, καθώς τα κρούσματα κορωνοϊού μειώνονται λιγότερο από ότι περίμεναν.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε στον έντονο προβληματισμό που υπάρχει δεδομένου της κατάστασης καθώς, όπως δήλωσε και ο ίδιος, «έχουμε περισσότερους από 4.000 πολίτες που νοσηλεύουμε με κορωνοϊό» τονίζοντας ότι «στείλαμε επιπλέον προσωπικό, γιατρούς και νοσηλευτές» σε περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο όπως είναι η Δράμα, η Κατερίνη, τα Γιαννιτσά, η Κοζάνη κ.α.

Ο υπουργός Υγείας επισήμανε πως η κατάσταση είναι σοβαρή αφού «τα κρούσματα μειώνονται λιγότερο από ό,τι περιμέναμε. Το σύστημα υγείας είναι γεμάτο, οι γιατροί είναι κουρασμένοι και οι ειδικοί μιλούν για 3ο κύμα κορωνοϊού είτε στα τέλη Δεκεμβρίου είτε στις αρχές Ιανουαρίου».

Αναφορικά με την άρση του lockdown o ίδιος ανέφερε πως «δεν είναι θέμα ημερομηνίας αλλά του πόσο διασπείρεται ο ιός και πόσο αντέχει το σύστημα υγείας» συμπληρώνοντας ότι οι αριθμοί θα αυξηθούν εκ νέου «καθώς η κινητικότητα δυστυχώς συντελεί στην αύξηση» και πρόσθεσε: «Ζητάμε λίγο υπομονή ακόμα».

Κάνοντας απολογισμό των προσπαθειών του υπουργείου Υγείας είπε ότι «αυξήσαμε 300% τις ΜΕΘ και 150% τις απλές κλίνες covid-19» υπενθυμίζοντας ότι «Δεκέμβρη μήνα χωρίς κορωνοϊό υπήρχε αναμονή 35-50 συμπολιτών μας για ένα κρεβάτι ΜΕΘ και επί ΣΥΡΙΖΑ και παλαιότερα», ενώ υπογράμμισε ότι «εν μέσω κορωνοϊού αυτή τη στιγμή που μιλάμε όσοι συμπολίτες έχουν ανάγκη για κρεβάτι ΜΕΘ το έχουν ενώ πέρσι και πρόπερσι υπήρχε αναμονή».

Ο κ. Βασίλης Κικίλιας, αναφέρθηκε και στο εμβόλιο λέγοντας πως «θα υπάρχει δυνατότητα ενημέρωσης των πολιτών όπου βρίσκονται» επαναλαμβάνοντας ότι «ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός» και προσθέτοντας ότι «δεν έχω εικόνα σημαντικού ποσοστού συναδέλφων και γιατρών που δεν θέλουν να εμβολιαστούν».

Επίσης σημείωσε ότι «πριν από 2 χρόνια για ον ιό της γρίπης εμβολιάστηκαν 2 εκατ. και φέτος 4,2 εκατ.» και συμπλήρωσε ότι «το εμβόλιο θα είναι ελεγμένο από διεθνείς οργανισμούς, θα είναι δωρεάν, όλοι οι υγειονομικοί θα είναι από πάνω, πρόκειται για την πιο κρίσιμη υγειονομική επιχείρηση στην ιστορία της χώρας»

Αποκάλυψε ακόμη ότι «θα είναι καθημερινή η ενημέρωση για τα θέματα του εμβολιασμού, καθημερινά θα απαντάμε σε όσους προσπαθήσουν να δημιουργήσουν αμφιβολίες και ζητήματα για τον εμβολιασμό» τονίζοντας ότι «ο δρόμος για να πάρουμε τις ζωές πίσω περνάει από έναν σωστό εμβολιασμό».

Σημείωσε, επίσης, ότι «προβλέπονται διαδικασίες πιστοποίησης από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ότι κάποιος πολίτης έχει εμβολιαστεί».

Τέλος, για την καταγραφή των κρουσμάτων ξεκαθάρισε ότι  «δεν τίθεται κανένα θέμα διπλών βιβλίων» τονίζοντας ότι «παραμένει το ερώτημα ποιοι διακίνησαν τις ψευδείς αναφορές και με τι σκοπό».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This