Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021

Έσβησαν το πρόστιμο στον αιμοδότη μετά τον σάλο

Tι απαντάει η αστυνομία

Αναβρασμός ξέσπασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την είδηση ότι ένας πολίτης που επέστρεφε στο σπίτι του, μετά από αιμοδοσία, έλαβε πρόστιμο 300 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση.

To περιστατικό έκανε γνωστό ο γιατρός στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας και γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, Πάνος Παπανικολάου, με ανάρτησή του η οποία έκανε τον γύρο του διαδικτύου. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πολίτης, ο ίδιος του έδειξε το SMS που είχε στείλει, όμως εκείνοι του απάντησαν ότι είχε περάσει αρκετό διάστημα από την ώρα αποστολής. Παρά το γεγονός ότι ο αιμοδότης είχε χανζαπλάστ στο σημείο της φλεβοκέντησης και ζήτησε από τους αστυνομικούς να επικοινωνήσουν με το τμήμα Αιμοδοσίας, εκείνοι αρνήθηκαν. Επιπλέον, ο κ. Παπανικολάου ανέφερε ότι γιατροί από το τμήμα Αιμοδοσίας, κάλεσαν στο τμήμα για να διαβεβαιώσουν ότι όντως ο πολίτης είχε μόλις βγει από το νοσοκομείο.

Μια ημέρα μετά τον σάλο που ξέσπασε στα ΜΜΕ, η αστυνομία με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι το πρόστιμο επιβλήθηκε επειδή ο πολίτης δεν είχε βεβαίωση μετακίνησης και τελικώς ότι διαγράφεται. 

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Σχετικά με δημοσιεύματα για παράβαση που βεβαιώθηκε την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020, για άσκοπη μετακίνηση ιδιώτη, ο οποίος δήλωσε ότι είχε μεταβεί για αιμοδοσία, ανακοινώνεται ότι κατά το χρόνο βεβαίωσης της παράβασης δεν κατείχε επιβεβαιωτικό έγγραφο.

Σήμερα, μετά την υποβολή των εγγράφων που επιβεβαιώνουν την αιμοδοσία, η ένστασή του έγινε δεκτή και η σχετική πράξη επιβολής προστίμου ακυρώθηκε από τη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής.»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ