Νέα επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες και χιονοπτώσεις – Σταδιακή βελτίωση από Δευτέρα

Must Read

Νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται να σημειωθεί, καθώς ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό θα επηρεάσει ολόκληρη τη χώρα. 

Τα κυριότερα χαρακτηριστικά της επερχόμενης κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές κατά τόπους βροχοπτώσεις και οι καταιγίδες που θα σημειωθούν κατά κύριο λόγο στις νησιωτικές και παράκτιες περιοχές. Παράλληλα, χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά ηπειρωτικά.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, τα δυο ισχυρά κύματα κακοκαιρίας που θα απασχολήσουν μεγάλο τμήμα της χώρας έως τη Δευτέρα, είναι ικανά να προκαλέσουν αρκετά προβλήματα. Πιο αναλυτικά, έως το μεσημέρι της Κυριακής  αναμένεται το πρώτο από τα δυο «χτυπήματα» της κακοκαιρίας. Από τα νοτιοδυτικά θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές – καταιγίδες φαινόμενα που σχετικά γρήγορα θα περάσουν μέσα στο Αιγαίο και μέχρι το απόγευμα θα έχουν φτάσει στο βορειοανατολικό άκρο της χώρας μας.

Από το βράδυ της Κυριακής και για 24 ώρες αναμένεται, το δεύτερο χτύπημα της κακοκαιρίας το οποίο θα είναι πιο οργανωμένο. Και αυτό το κύμα θα ακολουθήσει την ίδια τροχιά επηρεάζοντας τις ίδιες περιοχές δηλαδή χοντρικά από την οροσειρά της Πίνδου και πιο ανατολικά όπως επίσης και τα νότια θαλάσσια τμήματα.

Ωστόσο, ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί από τη Δευτέρα και μετά, αφού ο «ΩΜΕΓΑ» εμποδιστής θα εξαπλωθεί σταδιακά σε μεγάλο μέρος της νότιας Ευρώπης κλείνοντας τον δρόμο προς τις κακοκαιρίες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This