Τετάρτη 16/6/2021

Μ. Παγώνη: «Oύτε Απόκριες, ούτε Πάσχα θα κάνουμε με κανονικές συνθήκες» (video)

«Πάνω από 3.000 συμπολίτες μας νοσηλεύονται στα νοσοκομεία με κορωνοϊό»

Για την κατάσταση της πανδημίας αλλά και για τους αριθμούς που καταγράφονται καθημερινά στη χώρα μας, μίλησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη στο OPEN τονίζοντας πως «τα πράγματα θα είναι ανεξέλεγκτα αν περάσουμε γρήγορα στο τρίτο κύμα του κορωνοϊού», ενώ σημείωσε πως πάνω από 3.000 συμπολίτες μας νοσηλεύονται στα νοσοκομεία με κορωνοϊό, από τους οποίους 552 είναι διασωληνωμένοι.

Αναφορικά με τα κρούσματα της Κυριακής,  που ανήλθαν σε 693, η κα. Παγώνη εξήγησε πως ο αριθμός αυτός δεν είναι αντιπροσωπευτικός, καθώς τα Σαββατοκύριακα δεν γίνονται τόσοι έλεγχοι όσοι τις καθημερινές.

«Από τέλος Δεκεμβρίου έως Φεβρουάριο είναι η περίοδος έξαρσης των ιώσεων. Θα δούμε πώς θα πάνε τα πράγματα μέρα τη μέρα. Αν έχουμε έξαρση της πανδημίας, τα πράγματα θα είναι ανεξέλεγκτα», ανέφερε η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ ενώ αναφέρθηκε και σε μία πρόσφατη έρευνα η οποία ανέδειξε ότι οι άνδρες έχουν τριπλάσιο κίνδυνο από τις γυναίκες να νοσήσουν σοβαρά από κορωνοϊό. «Περισσότεροι άντρες πεθαίνουν από κορωνοϊό ή διασωληνώνονται», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά το άνοιγμα των σχολείων, διευκρίνισε ότι βάσει των έως τώρα στοιχείων, θα μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν, με μεγάλη προσοχή φυσικά, στις 7 Ιανουαρίου.

Παράλληλα, η ίδια αναφέρθηκε και στο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, σημειώνοντας ότι οι εμβολιασμοί δεν θα γίνονται στα φαρμακεία.

Τέλος υποστήριξε πως «ούτε Απόκριες, ούτε Πάσχα θα κάνουμε με κανονικές συνθήκες».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ