«Εξορίστηκε» σε τρώγλη! 31χρονη που πάσχει από διαταραχή φύλου ζούσε δέκα χρόνια απομονωμένη 

Ζούσε κάτω από άθλιες συνθήκες για να ξεφύγει από την κοινωνική απαξίωση

Must Read

Επί δέκα ολόκληρα χρόνια ζούσε απομονωμένη σε μια τρώγλη στη Ρόδο μια νεαρή γυναίκα που πάσχει από διαταραχή φύλου και ψυχολογικά προβλήματα! Η 31χρονη βρέθηκε να ζει κάτω από άθλιες συνθήκες σε ένα διαμέρισμα στην ανατολική πλευρά του νησιού, γεγονός που οδήγησε τις δικαστικές Αρχές να διατάξουν τον υποχρεωτικό εγκλεισμό της σε ίδρυμα.

Οι αστυνομικοί που κλήθηκαν να εκτελέσουν τη δικαστική απόφαση ήρθαν αντιμέτωποι με σκηνές που θύμιζαν ταινία θρίλερ, καθώς η γυναίκα ζούσε σε ένα σπίτι επικίνδυνο για την υγεία της, καθώς παντού υπήρχαν σκουπίδια, σάπια τρόφιμα και ακαθαρσίες! Σύμφωνα με τη «Δημοκρατική», τα άκρα της έχουν υποστεί εκτεταμένη μόλυνση, η ίδια ήταν βρόμικη από πάνω μέχρι κάτω και το υπνοδωμάτιό της ήταν πραγματική εστία μόλυνσης!

Προφανώς κάποιοι περίοικοι ενημέρωσαν ανώνυμα τις Αρχές για την κατάσταση που επικρατούσε μέσα στους τέσσερις τοίχους αυτού του σπιτιού. Οπως είπαν, το συγκεκριμένο οίκημα έχει καταστεί πηγή μόλυνσης για τη γειτονιά και για τα παιδιά τους, αλλά κινδυνεύει και η ίδια η ένοικος, η οποία δεν ήθελε καν τη συνδρομή των γονιών της που προσπάθησαν να τη φέρουν σε επαφή με ειδικούς. Πριν από την εκτέλεση της εισαγγελικής απόφασης είχε συνταχθεί έκθεση κοινωνικού λειτουργού και ψυχολόγου, με διαταγή της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Μάχη με την κατάθλιψη

Η 31χρονη φέρεται ότι είχε νιώσει έντονη απαξίωση στην πορεία της ζωής της και βίωσε από νωρίς τον κοινωνικό αποκλεισμό από τους συγχωριανούς της λόγω της διαταραχής φύλου. Υπέστη κατάθλιψη, απομονώθηκε και οδηγήθηκε στην απόφαση να αποκοπεί οριστικά από τον κοινωνικό της περίγυρο, ακόμη και από την οικογένειά της.

«Οταν ο άνθρωπος βιώνει μια τέτοια πραγματικότητα που δεν γίνεται αποδεκτή από το περιβάλλον του, δημιουργείται μια πίεση που εσωτερικεύεται. Τότε χρειάζεται ένας πολύ ιδιαίτερος τρόπος προσέγγισής τους, ακόμη και με παρέμβαση εισαγγελέα και κοινωνικών λειτουργών» είπε στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου ο κοινωνικός λειτουργός Σπύρος Στογιάννης από το Κέντρο Πρόληψης «Δίοδος», όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τέτοιου είδους περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This