Ο «Ιπποκράτης» θα περιφρουρεί την «Ελευθερία»: Όλο το σχέδιο φύλαξης των εμβολίων από την ΕΛ.ΑΣ. (video)

Τα εμβόλια αναμένονται μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, για να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί πιθανόν στις 27 Δεκεμβρίου

Must Read

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για τη μεταφορά και τη φύλαξη του εμβολίου – Την επιχείρηση «Ελευθερία» θα πλαισιώσει ένα γιγαντιαίο σχέδιο μεταφοράς, περιφρούρησης και ασφάλειας («Ιπποκράτης») που εκπονείται και θα υλοποιηθεί από όλες τις κρίσιμες υπηρεσίες του Κράτους.

Σχέδιο που θυμίζει χολιγουντιανή υπερπαραγωγή έχουν εκπονήσει οι ελληνικές Αρχές για την μεταφορά, φύλαξη και διανομή των εμβολίων κατά του κορωνοϊού, τα οποία κατά τα φαινόμενα αναμένονται στην Ελλάδα μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, έτσι ώστε να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στις 27 Δεκεμβρίου σε όλη την ΕΕ ταυτόχρονα.

Κι ας είναι και πολύ λιγότερα του αναμενομένου (μειωμένες κατά περίπου 40% οι δόσεις που θα λάβει σε πρώτη φάση η Ελλάδα σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις), όπως ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας, σχεδόν σε κατάσταση… σοκ.

Σε κάθε αποθηκευτικό χώρο, κάθε εμβολιαστικό κέντρο και κάθε μεταφορά, ο αριθμός των αστυνομικών που θα συμμετέχουν θα κυμαίνεται μεταξύ 6-10, δηλαδή μιλάμε για 4.000-5.000 αστυνομικούς συνολικά.

Γι’ αυτό και εξετάζεται η εμπλοκή του στρατού (για την αποθήκευση και τη μεταφορά των εμβολίων στις απομακρυσμένες περιοχές), ή ως τελευταία επιλογή, οι εταιρείες σεκιούριτι.

Το σχέδιο «Ιπποκράτης» όπως ονομάστηκε, περιλαμβάνει:

  • την 24ωρη φύλαξη των αποθηκευτικών χώρων
  • τις 7 αποθήκες-ψυγεία (ψυγειοκαταψύκτες) με προοπτική να γίνουν 14 σε όλη την Ελλάδα
  • τη διανομή, από αυτές τις αποθήκες-ψυγεία, σε 750 κεντρικά εμβολιαστικά κέντρα τα οποία θα περιφρουρούνται
  • τη διαδικασία μεταφοράς, με την αυτοκινητοπομπή να συνοδεύεται με οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας
  • τη χρησιμοποίηση των εναέριων μέσων της ΕΛ.ΑΣ.
  • τη χρησιμοποίηση του Πυροσβεστικού Σώματος για την μεταφορά εμβολίων σε ακριτικά σημεία της χώρας και στα νησιά και ίσως και σκάφη του Λιμενικού

Όπως κάθε κινηματογραφικό σχέδιο, έτσι και ο «Ιπποκράτης» θα έχει το δικό του κέντρο επιχειρήσεων (υπό την επιχείρηση «Ελευθερία») το οποίο πιθανόν θα δημιουργηθεί στη ΓΓΠΠ και θα συμμετέχουν Αστυνομία, Πυροσβεστική, Στρατός, Λιμενικό.

Εκεί θα πηγαίνουν τα στοιχεία και τα δεδομένα από το Υπουργείο Υγείας και θα καταρτίζεται κάθε φορά σχέδιο περιφρούρησης των εγκαταστάσεων φύλαξης των εμβολίων, σε συνδυασμό με τον ορισμό συνοδείας των ανδρών ασφαλείας για τη μεταφορά τους.

Τα δεδομένα θα αφορούν τον αριθμό αποθηκευτικών χώρων και εμβολιαστικών κέντρων ανά Νομό και Περιφέρεια, όπως επίσης από που και πότε θα γίνεται η διανομή και μεταφορά των εμβολίων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This