Υποσχέθηκαν το καλύτερο, αλλά μας πάνε από το κακό στο χειρότερο! Σκληρότερα μέτρα «εντός των τειχών»

Έρχεται αυστηρό lockdown για τις «κόκκινες» περιοχές

Must Read

Με τα κρούσματα του κορωνοϊού να συνεχίζουν να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, παρά τους περιορισμούς του lockdown, η κυβέρνηση καταφεύγει σε νέα αυστηροποίηση των μέτρων.

Οι περιοχές της Κοζάνης και της Δυτικής Αττικής «βράζουν» ξανά και το κυβερνητικό επιτελείο που έχει αποδείξει ότι αντιδρά με σπασμωδικές κινήσεις κάθε φορά που η κατάσταση ξεφεύγει, αναζητά πανικόβλητο λύσεις που θα φέρουν αποτέλεσμα. Την ίδια η στιγμή, η εορταστική περίοδος προκαλεί πονοκέφαλο στους λοιμωξιολόγους οι οποίοι μαλιστα ξεκαθάρισαν ότι η απόφαση για 9 άτομα σε ρεβεγιόν και ουρές έξω από τα καταστήματα, ήταν δημιούργημα της… κυβέρνησης.

αθήνα άγιος βασίλης

Στην καθιερωμένη ενημέρωση από τον Στέλιο Πέτσα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι η κατάσταση που επικρατεί σε τοπικό επίπεδο είναι ανησυχητική και πιθανόν να αποφασιστούν αυστηρότερα μέτρα: «Τα στοιχεία δείχνουν ότι κινούνται στην επιθυμητή κατεύθυνση αλλά σε τοπικό επίπεδο είναι ανησυχητική η κατάσταση στην Κοζάνη και στην Δυτική Αττική. Δεν αποκλείεται να υπάρξουν αυστηρότερα μέτρα».

Νέα μέτρα από τον Χαρδαλιά

Την ίδια στιγμή, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα ή αύριο αναμένεται να ανακοινώσει νέες αποφάσεις για την περιοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Χαρδαλιάς αναμένεται να συναντηθεί με αρμόδιους τοπικών φορέων για να ελέγξει την πορεία του επιχειρησιακού σχεδίου.

Οι λοιμωξιολόγοι ζητούν lockdown τύπου Μαρτίου

Ταυτόχρονα, οι λοιμωξιολόγοι ζητούν αυστηρό lockdown τύπου Μαρτίου στις «κόκκινες» περιοχές όπως  η δυτική Αττική και η δυτική Μακεδονία. Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής των Ειδικών,  Χαράλαμπος Γώγος χαρακτήρισε την κατάσταση ιδιαίτερα σοβαρή και εφιστά την προσοχή για να μην φτάσει η Αθήνα στα επίπεδα που βρέθηκε η Θεσσαλονίκη το τελευταίο διάστημα.

Για αναγκαία λήψη πιο αυστηρών οριζόντιων μέτρων, μίλησε και ο καθηγητής μικροβιολογίας του ΕΚΠΑ Αθανάσιος Τσακρής ο οποίος προειδοποίησε για επερχόμενη έκρηξη της πανδημίας και αναζωπύρωση του δεύτερου κύματος και εξέφρασε την άποψή του ότι τελικώς το υπάρχον lockdown θα παραταθεί και τον Ιανουάριο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This