Οι λοιμωξιολόγοι «άδειασαν» τον Μητσοτάκη για τα νέα μέτρα (video)

Η κυβέρνηση τώρα και σε ρόλο επιτροπής ειδικών;

Must Read

«Όπως και όποτε συμφέρει τελικά ακολουθεί η κυβέρνηση τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων είναι ένα από τα ερωτήματα που προκύπτουν μετά το «άδεισμα» των ειδικών στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το επιτέλικο χάος που είδαμε να εκτυλίσσεται το πρωί της Δευτέρας, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάσης να αρνείται ότι υπάρχει εισήγηση να ανοίξουν τα κέντρα περιποίησης νυχιών και τον Στέλιο Πέτσα τελικά να ανακοινώνει την επαναλειτουργία τους, προκάλεσε εντύπωση.

Λίγη ώρα αργότερα, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος, ξεκαθάρισε κατηγορηματικά ότι δεν είχε συζητηθεί αυτό το μέτρο:«Δεν είχαμε συζητήσει για τα νυχάδικα. Είχαμε συζητήσει για τα κομμωτήρια» διευκρίνισε.

Ο αριθμός «9»

Στο στόχαστρο της επιτροπής ειδικών μπήκε και η αυθαίρετη απόφαση της κυβέρνησης να καθιερώσει τον αριθμό «9» για την περίοδο των εορτών. Όπως ανακοινώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα στα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς θα επιτρέπονται έως 9 άτομα από δύο διαφορετικές οικογένειες, αριθμός που χρησιμοποιήθηκε και ως όριο στις ουρές έξω από τα καταστήματα για το «click away».

Πως όμως αποφασίστηκε αυτό το όριο; Όχι από την επιτροπή λοιμωξιολόγων, απαντούν η Αθηνά Λινού και ο Χαράλαμπος Γώγος.

«Πρόκειται για αυθαίρετο αριθμό που δεν προτάθηκε από την Επιτροπή. Δεν γνωρίζει κανείς πως προέκυψε, ούτε για τις αναμονές έξω από τα καταστήματα, ούτε για τις εκκλησίες, ούτε για τα σπίτια στο ρεβεγιόν», ξεκαθάρισε η Αθηνά Λινού.

https://www.youtube.com/watch?v=8CmxHoIno_g

Από την πλευρά του, ο Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στον Σκάι, σχολίασε ότι δημιουργείται μια σύγχυση με τον αριθμό 9. Ο καθηγητής υποστήριξε ότι ο αριθμός δεν παίζει κανέναν ρόλο γιατί θα μπορούσαν για παράδειγμα, να βρεθούν στο ίδιο σπίτι τέσσερα ζευγάρια, τη στιγμή που οι ειδικοί έχουν εισηγηθεί να πραγματοποιηθούν τα γιορτινά τραπέζια μόνο με την οικογένεια που μένει στο σπίτι. «Από εκεί και πέρα, αν είναι τόσο μείζον το θέμα του αριθμού, φαντάζομαι θα το φέρουν και στην επιτροπή για να υπάρξει μια οριστική θέση» σχολίασε ο καθηγητής.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This