Το Μαξίμου έγινε Mall και όποιος θέλει στήνει «παράγκα» και η αντιμετώπιση της πανδημίας… ρώσικη ρουλέτα!

Must Read

Η έκφραση «η δεξιά δεν γνωρίζει τι ποιεί η αριστερά» με μια μικρή παράφραση ταιριάζει… γάντι στο μέγαρο Μαξίμου. Και αυτό διότι στην περίπτωση της κυβέρνησης «η δεξιά δεν γνωρίζει τι ποιεί η δεξιά»!

Η κατάσταση όσον αφορά στη διαχείριση της πανδημίας θυμίζει Βαβέλ όπου υπουργοί, επιστήμονες, λοιμωξιολόγοι ακόμα και ο πρωθυπουργός ακυρώνουν ο ένας τον άλλον με αποφάσεις που αναιρούνται, μέτρα που παύουν να ισχύουν από τη μία μέρα στην άλλη και με αποτέλεσμα τόσο οι πολίτες όσο και ο εμπορικός κόσμος της χώρας να μην ξέρει τι του ξημερώνει την επομένη.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που -η επίσημη φωνή της κυβέρνησης- ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ακυρώθηκε από Υπουργούς ή τον Πρωθυπουργό ή ακύρωσε ακόμα και τον εαυτό του.

Όλοι εναντίον όλων

Από την αρχή δε, του δεύτερου lockdown στο χορό μπήκαν και οι επιστήμονες οι οποίοι εμφανίστηκαν διχασμένοι όσον αφορά τη διαχείριση της πανδημίας (η αλήθεια είναι ότι οι πρώτες διαφωνίες είχαν εμφανιστεί για το θέμα της μάσκας και κατά πόσο θα έπρεπε να είναι υποχρεωτική η χρήση της).

Ζαριά το άνοιγμα της αγοράς, ζαριά το κλείσιμο της εστίασης, ζαριά το click away, ζαριά οι μετακινήσεις και οι απαγορεύσεις των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Η κυβέρνηση ξεπέρασε τον εαυτό της!

Τα τελευταία δε 24ωρα η κυβέρνηση ξεπέρασε τον εαυτό της! Το πρωί ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, έλεγε ότι δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για άνοιγμα των ινστιτούτων αισθητικής, μανικιούρ και πεντικιούρ. Λίγο αργότερα, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης έλεγε ότι πάμε μάλλον για άνοιγμα του κλάδου μιας και πολλές κυρίες θα κάνουν χρήση των υπηρεσιών αυτών στα σπίτια τους με παράνομο τρόπο για να έρθει στις 12.30 το μεσημέρι ο κύριος Πέτσας να ανακοινώνει το άνοιγμά τους!

Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο βουλευτής Σωκράτης Βαρδάκης αποκάλυψε ότι επιστολή την οποία υπογράφουν 9 επιστήμονες μεταξύ των οποίων και ο Γκίκας Μαγιορκίνης, είχε σταλεί από τις 16/3 στον Κυριάκο Μητσοτάκη, για την ανάγκη επιθετικού και εκτεταμένου εργαστηριακού ελέγχου για Sars-Cov-2 στην Ελλάδα και τους κινδύνους του δεύτερου κύματος της πανδημίας και ζητούσαν την λήψη μέτρων και «θάφτηκε»!

Δεν είχα συζητήσει κάτι με τον πρωθυπουργό

«Κερασάκι στην τούρτα» ήταν η δήλωση του καθηγητή Γώγου ο οποίος είπε ότι «δεν είχαμε συζητήσει ποτέ με τον πρωθυπουργό το άνοιγμα των νυχάδικων»!

Ο κύριος Γώγος τόνισε ότι δεν είχε συζητήσει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα νυχάδικα γιατί δεν τέθηκε θέμα τέτοιο. Είχε συζητήσει για τα κομμωτήρια συμπληρώνοντας: «Κατ’ αναλογία αν κι αυτά θα μπουν στην ίδια κατηγορία είναι θέμα της πολιτείας να αποφασίσει. Το κύριο είναι ότι δεν πρέπει να αυξηθεί η κινητικότητα με όλα αυτά, θέλει μεγάλη προσοχή, μέτρα πρόληψης».

Όπως είναι απολύτως κατανοητό πολίτες και επαγγελματίες είναι σε απόγνωση και το αφήγημα της προσωπικής ευθύνης και υπευθυνότητας είναι η βολική ανάγνωση για τους κυβερνώντες. Το ουσιαστικό πρόβλημα είναι ότι αποδεικνύεται δυστυχώς με πολύ κακό τρόπο ότι δεν υπάρχει σχέδιο και η αντιμετώπιση της πανδημίας έχει καταντήσει ρώσικη ρουλέτα μόνο που η κάνη κοιτάει προς τους πολίτες την οικονομία και το Εθνικό Σύστημα Υγείας!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This