Συνελήφθησαν τελικά (μετά την γκάφα) οι δύο πράκτορες των Τούρκων! Η Άγκυρα μιλάει για «κατασκευασμένη» υπόθεση

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγορεί την Ελλάδα για παραβίαση των διατάξεων της Συνθήκης της Βιέννης

Must Read

Έπειτα από μια αδικαιολόγητη καθυστέρηση έξι ημερών, συνελήφθη, τελικά, ο γενικός γραμματέας του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο Σεμπαχατίν Μπαϊράμ, σε εκτέλεση εντάλματος που εξέδωσε η ανακρίτρια Ρόδου, μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του με την κατάθεση υπομνήματος.

Το ίδιο συνέβη και με τον μάγειρα, τον οποίο είχε στρατολογήσει για να κατασκοπεύει τις κινήσεις των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στα ακριτικά νησιά.

Παρά το προανακριτικό υλικό, τις νόμιμα καταγεγραμμένες συνακροάσεις, την ομολογία του μάγειρα τον οποίο είχε στρατολογήσει, καθώς και τα πειστήρια με το φωτογραφικό υλικό που ανακτήθηκε από τον υπολογιστή του, ο γραμματέας του τουρκικού προξενείου φέρεται ότι αρνείται τις κατηγορίες για κατασκοπεία.
Ωστόσο κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, μόλις ολοκληρώθηκε η διαδικασία με παροχή έγγραφων εξηγήσεων ενώπιον της ανακρίτριας, μετά την πενθήμερη προθεσμία που είχε λάβει για να απολογηθεί λίγο μετά τις 11 το πρωί της Παρασκευής.

Το ίδιο μεσημέρι οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ρόδου προχώρησαν στη σύλληψη του Σεμπαχατίν Μπαϊράμ, η μεταγωγή του οποίου έγινε κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Ένταλμα σύλληψης είχε εκδοθεί και για τον 52χρονο Μεχμέτ Ν., πρώην μάγειρα στο επιβατικό πλοίο «ΣΤΑΥΡΟΣ» της εταιρίας ΣΑΟΣ, ο οποίος, μετά την απόλυσή του από τη δουλειά του, πήγε στη γενέτειρά του, τον Έβρενο Ροδόπης. Εκεί συνελήφθη το μεσημέρι της Παρασκευής από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας και αναμένεται να μεταχθεί στη Ρόδο.

Μόλις αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του και την απόλυσή του από το πλοίο στο οποίο εργαζόταν, είχε καταφύγει στο τουρκικό προξενείο στη Ρόδο, που, όπως και το αντίστοιχο προξενείο στην Κομοτηνή, λειτουργούν υπό την καθοδήγηση των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών. Μάλιστα, φέρεται ότι είχε λάβει τουρκικό διπλωματικό διαβατήριο και του έχει χορηγηθεί ασυλία, ενώ, όπως ανέφεραν διαρροές, υπήρχαν ενδείξεις ότι ετοιμαζόταν να καταφύγει στην Τουρκία, για να αποφύγει τη σύλληψη και την πιθανή καταδίκη του στην Ελλάδα.

Εκδόθηκαν και εκτελέστηκαν ταυτόχρονα τα εντάλματα σύλληψης

Ωστόσο, μετά την αστοχία των δικαστικών Αρχών, εκδόθηκαν και εκτελέστηκαν ταυτόχρονα τα εντάλματα σύλληψης και, έτσι, οι δύο κατηγορούμενοι που δρούσαν στη Ρόδο υπέρ της Τουρκίας τέθηκαν υπό κράτηση.

Με επιστολή του προς την ΕΛ.ΑΣ., ο Τούρκος πρόξενος είχε αιτηθεί να αποδοθούν στο προξενείο ο υπολογιστής και το κινητό του γραμματέα, τα οποία κατασχέθηκαν ως πειστήρια, ωστόσο το αρμόδιο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου δεν έχει λάβει σχετικό αίτημα.

Στο μεταξύ, έντονα αντιδρά η Άγκυρα στη σύλληψη του γραμματέα του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο με την κατηγορία της κατασκοπείας. Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει με ανακοίνωσή του τη σύλληψη του γραμματέα του τουρκικού Γενικού Προξενείου στη Ρόδο Σεμπαχατίν Μπαϊράμ και κατηγορεί την Ελλάδα ότι «παραβίασε τις διατάξεις της Συνθήκης της Βιέννης», καθώς και «το δικαίωμα στην ελευθερία και την ασφάλεια, όπως και τον σεβασμό της προσωπικής και οικογενειακής ζωής βάσει της Ευρωπαϊκής Συνθήκης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνει ότι τα δημοσιεύματα των ελληνικών μέσων ενημέρωσης παραβιάζουν το τεκμήριο της αθωότητας και «στοχοποιούν το προσωπικό μας και την οικογένειά του». «Τα απαραίτητα διαβήματα έγιναν προς τις ελληνικές Αρχές σχετικά με τις έρευνες που πιστεύεται ότι κατασκευάστηκαν από συγκεκριμένους κύκλους, πρόθυμους να αυξήσουν τις εντάσεις στις σχέσεις με την Τουρκία. Θα κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες για την προστασία των δικαιωμάτων του προσωπικού μας», καταλήγει η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This