Κυριακή 19/9/2021

Μεγαλείο: Ο συζυγος της Ράικου που ελέγχεται για απάτη, θα εμβολιάσει τους Έλληνες!

Ελεγκτές ΕΟΠΥΥ έχουν ζητήσει να ανασταλεί η ιδιότητά του να συνταγογραφεί! 

Στην επιτροπή που θα εμβολιάσει τους Ελληνες κατά του Covid-19 διορίστηκε ο σύζυγος της εισαγγελέως Ράικου, Λάζαρος Καρνέσης, που ελέγχεται για ξέπλυμα, απάτη, δωροδοκία και ζημιά κατά του Δημοσίου 1.717.825 ευρώ

Ελεγκτές ΕΟΠΥΥ έχουν ζητήσει να ανασταλεί η ιδιότητά του να συνταγογραφεί! 

O γιατρός Λάζαρος Καρνέσης ζει σε ένα σπίτι, το υπόγειο του οποίου πλημμύρισε πριν από μερικά χρόνια. Ετσι, η σύζυγός του, πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Ράικου -που εισήγαγε στην πολιτική σκηνή της χώρας μας τον όρο «Ρασπούτιν» μέσω κύκλων της- δεν κατάφερε, κατά δήλωσή της στην Προανακριτική της Βουλής, να βρει για να προσκομίσει ούτε τη μελέτη ούτε τη σύμβαση που είχε υπογράψει ο κ. Καρνέσης με τη Novartis, ώστε να συσχετιστεί με ένα από τα τρία εμβάσματα που πιστώθηκαν στον κοινό λογαριασμό τους από τη συγκεκριμένη φαρμακευτική εταιρία.

Στην Προανακριτική, βέβαια, η κυρία Ράικου παραδέχτηκε ότι επρόκειτο για μελέτη σχετικά με το σκεύασμα Diovan. To συγκεκριμένο σκεύασμα, που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία ασθενών με υπέρταση, βρισκόταν στην καρδιά του σκανδαλώδους προγράμματος «Exactly», που «έτρεχε» η Novartis και αφορούσε πληρωμές γιατρών µε σκοπό να αυξηθούν οι συνταγογραφήσεις.

Το πρόστιμο ύψους 310.000.000 δολαρίων, στο οποίο συμφώνησε η φαρμακευτική εταιρία, στο πλαίσιο εξωδικαστικού συμβιβασμού, με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ και το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ήταν και γι’ αυτό το πρόγραμμα, στο οποίο η κυρία Ράικου παραδέχτηκε ότι συμμετείχε ο σύζυγός της.

Αυτό δεν είναι όμως το μόνο μελανό σημείο στη διαδρομή του κ. Καρνέση. Το σώμα των επιθεωρητών της Υπηρεσίας Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΥΠΕΔΥΦΚΑ) του ΕΟΠΥΥ διαπίστωσε ότι ο γιατρός είχε στήσει… φάμπρικα πλαστών συνταγογραφήσεων, με τις οποίες ζημίωσε το Δημόσιο κατά 1.717.825 ευρώ. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση ο κ. Καρνέσης ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, απάτη και παθητική δωροδοκία.

Η ελληνική κυβέρνηση ωστόσο αποφάσισε ότι για κάποιον λόγο ο κ. Καρνέσης πρέπει να επιβραβευτεί (!). Ετσι, ορίστηκε τον περασμένο Αύγουστο ως ένα από τα 21 μέλη της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών. Και, όπως όλοι καταλαβαίνουμε, το επόμενο διάστημα, μέσω των εμβολιασμών, το διακύβευμα σε κρατικό χρήμα θα έχει στις πλάτες του… πολλά μηδενικά. Δύο μήνες νωρίτερα, βεβαίως, είχε προαχθεί και η κυρία Ράικου.

2BD03E21 6C26 4D12 939B 4F0F0AE448C7
Ο Λάζαρος Καρνέσης

Το πόρισμα-φωτιά του ΕΟΠΥΥ

Το πιο συγκλονιστικό στοιχείο που προέκυψε από το πόρισμα των επιθεωρητών για τον κ. Καρνέση, το οποίο ήρθε στο φως τον περασμένο Ιούνιο, εκτός φυσικά από το ποσό της ζημίας για το Ελληνικό Δημόσιο, ήταν ότι για τις πλαστές συνταγογραφήσεις είχαν «χρησιμοποιηθεί» ακόμα και ηλικιωμένοι που διαμένουν σε Μονάδες Φιλοξενίας Ηλικιωμένων (ΜΦΗ). Οπως και το γεγονός ότι ο κ. Καρνέσης έμοιαζε να κινείται απερίσκεπτα, σαν να μη διατρέχει κανέναν κίνδυνο ελέγχου, το οποίο φυσικά προκαλεί το ερώτημα εάν ένιωθε κάλυψη εξαιτίας της εισαγγελικής ιδιότητας της συζύγου του.

Χαρακτηριστικό σε αυτό είναι ότι ο κ. Καρνέσης, όπως επισήμαιναν οι επιθεωρητές της ΥΠΕΔΥΦΚΑ, δεν δίσταζε στην καταγραφή των γνωματεύσεων που… δήθεν πραγματοποιούσε να σημειώνει τον ίδιο αριθμό τηλεφώνου σε διαφορετικούς ασφαλισμένους.

Συμπληρώματα… διαστροφής

«Τα ΣΕΔ (σ.σ.: ειδικά συμπληρώματα διατροφής) που συνταγογραφεί ο κ. Καρνέσης είναι υπερθερμιδικά σκευάσματα και διαθέτουν αρκετά μεγάλες ποσότητες υδατανθράκων και λιπιδίων, για να αντιμετωπίσουν τον υποσιτισμό», όμως ο γιατρός «δεν συνταγογραφεί σχεδόν ποτέ ΣΕΔ σε ασφαλισμένους που εξετάζει είτε στο νοσοκομείο είτε στο ιδιωτικό του ιατρείο» σημειώνουν οι επιθεωρητές στην έκθεσή τους, ενώ στη συνέχεια γίνονται ακόμα και δηκτικοί, για να σχολιάσουν το γεγονός πως ο κ. Καρνέσης συνταγογραφεί τα ίδια σκευάσματα από τις ίδιες εταιρίες μόνο στις ΜΦΗ: «Αναρωτιόμαστε αν η διατροφική κάλυψη των συγκεκριμένων ασφαλισμένων δεν εξαρτάται από τις συνοδές παθήσεις τους και το ιστορικό τους, αλλά από ποια ΜΦΗ έτυχε να φιλοξενούνται» γράφουν χαρακτηριστικά, με σαφέστατη ένδειξη ειρωνικού σχολιασμού μπροστά στις παρανομίες που διαπίστωσαν!

Το ίδιο δηκτικοί ήταν και όταν σχολίαζαν ότι ο γιατρός έγραφε μεγάλες ποσότητες σκευασμάτων που προορίζονται για τη Σαλαμίνα, όπου έχει το ιατρείο του. «Θέλει να μας κάνει να πιστέψουμε πως τα 44 γραμμάρια υδατάνθρακες και τα 17 γραμμάρια λίπους είναι απαραίτητα καθημερινά στους ασφαλισμένους του συγκεκριμένου νησιού, ανεξάρτητα από οποιαδήποτε άλλη πάθηση μπορεί να έχουν» σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Στα συμπεράσματά τους δε οι επιθεωρητές ανέφεραν ότι «από τα στοιχεία που διαθέτουμε και παραθέσαμε αναλυτικά φαίνεται πως ο γιατρός κ. Καρνέσης εξέτασε στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου μόνο 5 από τους 1.033 ασφαλισμένους για τους οποίους εξέδωσε γνωματεύσεις ΣΕΔ. […] Η δαπάνη των υποβολών αποζημιώσεων ΣΕΔ για ασθενείς τους οποίους ο κ. Καρνέσης αποδεδειγμένα δεν εξέτασε ανέρχεται στο ποσό των 1.717.825 ευρώ».

Πρότειναν, μάλιστα, να ανασταλεί η ιδιότητα του κ. Καρνέση να συνταγογραφεί γνωματεύσεις παροχών ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να διασφαλιστεί οικονομικά ο οργανισμός. Αντ’ αυτού, βεβαίως, ο κ. Καρνέσης ορίστηκε ως ένας από τους υπευθύνους για τους εμβολιασμούς, εν καιρώ πανδημίας.

Η οικογένεια της… αριστείας

Το πόρισμα του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Λάμπρου Σοφουλάκη, ο οποίος, μαζί με τον αντιεισαγγελέα Ευάγγελο Ζαχαρή, διενέργησε την έρευνα για τους δικονομικούς χειρισμούς της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη στην υπόθεση Novartis, ήταν καταπέλτης σε βάρος της κυρίας Ράικου. Σύμφωνα με τον κ. Σοφουλάκη, όσα κατέθεσε η πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς ενώπιόν του εγείρουν σοβαρές αμφιβολίες για την αμεροληψία και την αντικειμενικότητά της, ενώ ταυτόχρονα έκρινε ότι η κυρία Ράικου θα έπρεπε να είχε ζητήσει την εξαίρεσή της από την υπόθεση Novartis εξαιτίας των εμβασμάτων που είχε λάβει ο γιατρός σύζυγός της Λάζαρος Καρνέσης από τον φαρμακευτικό κολοσσό.

Με βάση αυτό το πόρισμα, λίγες μέρες αργότερα ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Βαγγέλης Ιωαννίδης διέταξε την έναρξη προκαταρκτικής έρευνας εις βάρος της για τις κατηγορίες της ψευδούς κατάθεσης και καταμήνυσης, αλλά και για την αποσιώπηση λόγου εξαίρεσης.

Ωστόσο λίγες μέρες αργότερα το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο αποφάσισε να προαγάγει την κυρία Ράικου από αντιεισαγγελέα σε εισαγγελέα Εφετών, παρά το γεγονός ότι σε προηγούμενη συνεδρίαση επί των προαγωγών η εισήγηση που έγινε από τον Αρειο Πάγο σε σχέση με την προαγωγή της ήταν εξαιρετικά αρνητική.

Κανείς δεν γνωρίζει εάν σε αυτό έπαιξε κάποιον ρόλο το γεγονός ότι πάνω στις καταθέσεις της κυρίας Ράικου είχε στηθεί μια ολόκληρη Προανακριτική. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η κυρία Ράικου και ο σύζυγός της κ. Καρνέσης επιβραβεύονται για μια… αριστεία που ο δικός μας κοινός νους δεν μπορεί να συλλάβει.

Από την κυριακάτικη Δημοκρατία

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ