Προφυλακίστηκαν οι κατηγορούμενοι για κατασκοπεία στη Ρόδο (video)

Οι δύο κατηγορούμενοι ρίχνουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλο

Must Read

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν μετά από τις «μαραθώνιες» απολογίες τους στην ανακρίτρια Ρόδου, ο 35χρονος γραμματέας του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο και ο 52χρονος μάγειρας που κατηγορούνται για κατασκοπεία.

Οι δύο εμπλεκόμενοι στην υπόθεση κατέθεταν επί περίπου δυόμιση ώρες ο καθένας και σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκαν τα όσα τους καταλογίζονται για τη δράση τους σε Ρόδο και Καστελόριζο, ενώ επέρριψαν ευθύνες ο ένας στον άλλο.

Σύμφωνα με τη εφημερίδα «δημοκρατική» της Ρόδου, ο 35χρονος υπάλληλος του τουρκικού προξενείου υποστήριξε ότι η προσπάθεια εμπλοκής του στην υπόθεση συνιστά πράξη καθαρά πολιτική και όχι προσωπική, προκύπτουσα απλά και μόνο από τη θέση που κατέχει στο Προξενείο της Τουρκίας, με στόχο να δημιουργήσει εντάσεις στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών!

Στην κατάθεσή του υποστήριξε, μεταξύ άλλων, πως υπηρέτησε στον Ελληνικό Στρατό για ένα έτος, από τον Αύγουστο του 2008 έως τον Αύγουστο του 2009, και ανέφερε ότι απασχολείται ως γραμματέας στο προξενείο, με καθήκοντα και διερμηνέα. Τόνισε ότι συνοδεύει τον πρόξενο σε όλες τις εκδηλώσεις και είναι ουσιαστικά ο σύνδεσμός του με τις Αρχές και τους φορείς. Ο 35χρονος άφησε υπονοούμενα ότι είναι θύμα σκευωρίας και πως η υπόθεση είναι κατασκευασμένη από ένα άτομο που έκανε ανώνυμη καταγγελία, ενώ κατήγγειλε παραβίαση των δικαιωμάτων του. Τέλος, υποστήριξε ότι «παραδίδει στην Ελληνική Δικαιοσύνη» αυτούς που διέδωσαν ψευδή γεγονότα σε βάρος του.

Ο 52χρονος μάγειρας από την άλλη, ήταν συνεργάσιμος, ενώ έχει ομολογήσει τις πράξεις του από την πρώτη στιγμή, ότι ο 35χρονος τον στρατολόγησε και του έστελνε μηνύματα μέσω της εφαρμογής WhatsApp. Εκείνος του απαντούσε με τηλεφωνικές κλήσεις ή μέσω της εφαρμογής και ο ίδιος του έδωσε πληροφορίες για τις κινήσεις του Eλληνικού Στρατού δύο φορές τον Οκτώβριο. Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι τον Νοέμβριο επήλθε ρήξη στις σχέσεις τους, διότι αντιλήφθηκε ότι ήταν επικίνδυνος. Ο 52χρονος είπε ακόμα ότι ύστερα από πρωτοβουλία του συγκατηγορουμένου του ανέπτυξαν σχέσεις με αποκλειστικά κοινωνικό χαρακτήρα λόγω της καταγωγής τους.

Οπως ισχυρίζεται ο πρώην μάγειρας, ο γραμματέας του προξενείου επιδίωκε να τον πείσει να στρατολογήσει κι άλλα πρόσωπα με παρεμφερή καθήκοντα σε πλοία της γραμμής.

Υποστήριξε, ακόμα, ότι μετά από δύο ταξίδια τον Οκτώβριο έδωσε στον 35χρονο πληροφορίες για τις ακριβείς θέσεις των πολεμικών πλοίων, τον αριθμό και τα διακριτικά που έφεραν στην πλώρη τους αλλά και τον αριθμό των στρατιωτών. Κατά την έφοδο στην καμπίνα του από το κλιμάκιο Αντικατασκοπίας της ΕΥΠ το πρωί της 12ης Δεκεμβρίου κατασχέθηκε ένα ζευγάρι κιάλια.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ρόδου, ο 35χρονος προξενικός υπάλληλος αλλά και ο 52χρονος μάγειρας κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This