Γιαμαρέλλου για εμβόλιο: «Το καλύτερο δώρο στους πολίτες»

«Οι μελέτες που έχουν γίνει δεν μας λένε με ασφάλεια πόσο καιρό μας καλύπτουν τα αντισώματα»

Must Read

Ως το καλύτερο δώρο που θα μπορούσαν να λάβουν οι Έλληνες πολίτες για τις φετινές γιορτές χαρακτήρισε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού η ομότιμη καθηγήτρια Παθολογίας του ΕΚΠΑ Ελένη Γιαμαρέλλου.

Σε συνέντευξή της χθες σε ραδιοφωνικό σταθμό εξέφρασε την αισιοδοξία της για την έναρξη των εμβολιασμών στη χώρα μας, αλλά και την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι οι γιατροί των νοσοκομείων δέχτηκαν χωρίς δεύτερη σκέψη να είναι από τους πρώτους που θα δώσουν το παράδειγμα και στους υπόλοιπους πολίτες.

«Υπάρχει, ωστόσο, μια διστακτικότητα από το νοσηλευτικό προσωπικό. Πάντοτε, όμως, για τα εμβόλια υπήρχε αυτό, από την εποχή που βγήκε το εμβόλιο της ευλογιάς, το οποίο έσωσε εκατομμύρια ανθρώπους. Νομίζω ότι και οι νοσηλευτές θα αλλάξουν άποψη και θα μπουν στον χορό του εμβολιασμού με αισιοδοξία και με πεποίθηση ότι έχουν ένα πολύ ασφαλές και αποδοτικό εμβόλιο» εξήγησε.

Αναφερόμενη στο χρονικό διάστημα που καλύπτει το εμβόλιο η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ τόνισε ότι μπορεί η προστασία κατά του κορωνοϊού να ξεπεράσει ακόμη και τους τέσσερις μήνες από την ημέρα του εμβολιασμού.

«Ακόμα οι μελέτες που έχουν γίνει δεν μας λένε με ασφάλεια πόσο καιρό μας καλύπτουν τα αντισώματα από τη νόσηση. Σε περίπτωση που κάποιος έχει ήδη νοσήσει, ακόμη και αν έχει αντισώματα δικά του, το εμβόλιο θα τα αυξήσει κι άλλο. Δεν υπάρχει κανένας φόβος» διαβεβαίωσε, εκφράζοντας παράλληλα την εκτίμησή της ότι το εμβόλιο κατά του Covid-19 θα είναι σαν εκείνο της γρίπης, που προσφέρει αντισώματα για έξι ως οκτώ μήνες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This