Ποιά γεγονότα στιγμάτισαν το 2020 και πως άλλαξε χρονιά η Ελλάδα (video)

Φαντασμαγορική υποδοχή για μια χρονιά γεμάτη ελπίδα

Must Read

Το 2020 θα μείνει αναμφισβήτητα χαραγμένο στην μνήμη όλων ως μία χρονιά τελείως διαφορετική από όλες τις προηγούμενες. Αρκετά γεγονότα στιγμάτισαν το έτος που «έφυγε», σε παγκόσμιο και εγχώριο επίπεδο, με πρώτη και κύρια την πανδημία του κορωνοϊού.

Η χρονιά που αποχαιρετήσαμε χθες ήταν γεμάτη από γεμάτη δυσκολίες, ήταν μία χρονιά που ανακαλύψαμε πόσο δεδομένα είχαμε κάποια πράγματα, που τελικά δεν θα έπρεπε. Η πανδημία του κορωνοϊού άλλαξε ριζικά την ζωή όλων και μας έκανε να εκτιμήσουμε ακόμη και τα πιο μικρά στην ζωή.

Η φαντασμαγορική υποδοχή του 2021 στην Αθήνα

Η αγανάκτηση των Ελλήνων με το 2020 και όλα όσα έφερε, όπως και η χαρά τους που υποδέχτηκαν το 2021 δεν θα μπορούσε να κρυφτεί. Χθες τα μεσάνυχτα, μόλις το ρολόι έδειξε 00:00, στον ουρανό της Ελλάδας δημιουργήθηκε μία «βροχή» πυροτεχνημάτων που χάρισε στους κατοίκους εικόνες μοναδικής ομορφιάς.

Μπορεί φέτος η υποδοχή του νέου έτους να μην θύμιζε σε τίποτα τις άλλες χρονιές με τις grande εκδηλώσεις και το πλήθος κόσμου, ωστόσο, από την μια άκρη του λεκανοπεδίου Αττικής στην άλλη, η νύχτα έγινε μέρα με τα βεγγαλικά να δίνουν χρώμα και ελπίδα για ένα καλύτερο και πιο ελεύθερο αύριο.

Με ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό show στον Λυκαβηττό καλωσόρισε ο Δήμος Αθηναίων το νέο έτος

Στον λόφο του Λυκαβηττού, με φόντο τα φώτα της Αθήνας, υποδέχτηκε η πρωτεύουσα το 2021 με έναν τρόπο διαφορετικό. Μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ1 και την ψηφιακή πλατφόρμα ertflix.gr μεταδόθηκε το εντυπωσιακό φωτιστικό show με video projections, σ’ ένα καλωσόρισμα του νέου χρόνου με μουσική και αγαπημένα τραγούδια από τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων.

Η βραδιά ξεκίνησε με ένα λυρικό βίντεο και μία καθηλωτική χορογραφία που σκιαγράφησαν με μοναδικό τρόπο πώς αυτή η ιδιαίτερη χρονιά που πέρασε μας κράτησε σε απόσταση, μας κράτησε μακριά.

Οικοδεσπότες της βραδιάς ήταν δύο από τις πολύ αγαπημένες παρουσίες της ελληνικής τηλεόρασης, δύο ιδιαίτερα ταλαντούχοι ηθοποιοί, η Μαρία Κίτσου και ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος.

https://www.youtube.com/watch?v=rUMGeKA6Kb0

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, οι παρουσιαστές υποδέχτηκαν στη σκηνή τον Δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη. «Το 2021 να μας βρει όλους υγιείς. Να μας βρει όλους νικητές. Άλλωστε η ζωή πάντα νικά. Να είμαστε λοιπόν όλοι μαζί, να είμαστε όλοι καλά και σύντομα να μπορούμε να πάρουμε μια μεγάλη ανάσα. Ανάσα αγάπης, ανάσα ελπίδας, ανάσα ζωής», ήταν η ευχή του Δημάρχου Αθηναίων για τη νέα χρονιά.

Υπερθέαμα πυροτεχνημάτων βεγγαλικών και φωτισμών στο λιμάνι του Πειραιά

Με την σειρά του ο Δήμος Πειραιά υποδέχτηκε το 2021 με ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα πυροτεχνημάτων, βεγγαλικών και φωτισμών με φόντο το μεγάλο λιμάνι, με τους Πειραιώτες να βγαίνουν στα μπαλκόνια τους για να απολαύσουν μοναδικές γιορτινές εικόνες.

«Φέτος ο Πειραιάς υποδέχθηκε την έλευση του νέου έτους με έναν ιδιαίτερα ξεχωριστό τρόπο και ελπίζω τα φώτα που έλαμψαν στον Πειραϊκό ουρανό να πρόσφεραν στιγμές χαράς και ελπίδας στους πολίτες. Το 2020 ήταν μια από τις δυσκολότερες χρονιές για όλη την ανθρωπότητα. Αυτές τις στιγμές η σκέψη μας είναι σε όλους όσοι νοσηλεύονται, αλλά και σε όσους είναι μόνοι. Ευελπιστώ πως το 2021 θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε την πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση, να βγούμε νικητές από αυτή τη δοκιμασία, να επανέλθουμε σε μια κανονικότητα και να είμαστε ξανά όλοι μαζί. Ευτυχισμένο το 2021 με υγεία» δήλωσε ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.

Ο Πύργος του Πειραιά έδωσε το σύνθημα της αντίστροφης μέτρησης για την έλευση του 2021 και τις πρώτες στιγμές του 2021, ένα συγχρονισμένο σόου φωτισμών, εντυπωσιακών εναέριων πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών με χρώμα, ρυθμό και ένταση, φώτισε τον πειραϊκό ουρανό.

Η νύχτα μέρα σε Θεσσαλονίκη και Ξάνθη

Περισσότερα ίσως από κάθε χρονιά ήταν τα πυροτεχνήματα που έπεσαν φέτος στη Θεσσαλονίκη και στην Ξάνθη με την αλλαγή του χρόνου.

Με πυροτεχνήματα στην κεντρική πλατεία υποδέχτηκε η Κοζάνη το νέο έτος. Έντονη ήταν η παρουσία της Αστυνομίας στους δρόμους, η οποία διασφάλιζε την τήρηση των μέτρων και την αποφυγή φαινομένων συνωστισμού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This