Περισσότεροι από 65.000 έλεγχοι χθες σε όλη την χώρα – 1.279 πρόστιμα και συλλήψεις

Συλλήψεις ακόμη και σε οίκους ανοχής που λειτουργούσαν παράνομα

Must Read

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι έλεγχοι της Αστυνομίας σε όλες τις περιοχές της χώρας, με σκοπό την τήρηση των μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ για τον περιορισμό της διασποράς της πανδημίας του κορωνοϊού.

χθες, 2 Ιανουαρίου κλιμάκια της ΕΛΑΣ πραγματοποίησαν 65.301 ελέγχουςαπό τους οποίους οι 12.724 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», βεβαιώνοντας 1.279 παραβάσεις. Μεταξύ των παραβάσεων που βεβαιώθηκαν ήταν και σε έναν οίκο ανοχής που λειτουργούσε παράνομα, με αποτέλεσμα να επιβληθεί πρόστιμο 3.000 ευρώ στον υπεύθυνό του.

Ειδικότερα, 956 παραβάσεις βεβαιώθηκαν για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ. Από αυτές, 213 βεβαιώθηκαν στην Αττική, 115 στη Θεσσαλονίκη, 85 στην Κρήτη, 80 στην Κεντρική Μακεδονία, 67 στην Ήπειρο, 65 στη Δυτική Ελλάδα, 63 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 59 στη Στερεά Ελλάδα, 54 στη Θεσσαλία,
38 στα Ιόνια Νησιά, 35 στη Δυτική Μακεδονία, 34 στο Βόρειο Αιγαίο, 26 στο Νότιο Αιγαίο και 22 στην Πελοπόννησο.

Ακόμη, 292 παραβάσεις βεβαιώθηκαν για μη χρήση μάσκας και επιβλήθηκαν 285 πρόστιμα 300 ευρώ και 7 των 150 ευρώ. Από αυτές 69 βεβαιώθηκαν στην Αττική, 40 στην Κρήτη, 36 στο Βόρειο Αιγαίο, 23 στη Δυτική Ελλάδα, 20 στην Κεντρική Μακεδονία, 20 στη Στερεά Ελλάδα, 17 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 12 στη Θεσσαλονίκη, 12 στα Ιόνια Νησιά, 11 στο Νότιο Αιγαίο, 10 στην Πελοπόννησο, 10 στην Ήπειρο, 8 στη Θεσσαλία και 4 στη Δυτική Μακεδονία.

Από τον χθεσινό απολογισμό δεν έλλειψαν και οι παραβάσεις στην λειτουργία καταστημάτων. Ως εκ τούτου τα κλιμάκια της ΕΛΑΣ βεβαίωσαν 31 παραβάσεις σε ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και προχώρησαν σε 40 συλλήψεις. 

Συγκεκριμένα, στην Αττική, σημειώθηκε σύλληψη δύο ατόμων σε οίκο ανοχής και επιβολή προστίμου 3.000 ευρώ στον υπεύθυνο. Στη Στερεά Ελλάδα, σύλληψη προσωρινά υπευθύνου ταβέρνας και επιβολή προστίμου 3.000 ευρώ και 15νθήμερης αναστολή λειτουργίας. Στη Δυτική Ελλάδα, σύλληψη ιδιοκτήτη καφενείου και επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ. Στo Νότιο Αιγαίο, σύλληψη ιδιοκτήτη και προσωρινά υπευθύνου, επιβολή προστίμου 10.000 ευρώ και 15νθήμερης αναστολής λειτουργίας σε καφετέρια. Στις υπόλοιπες περιπτώσεις τα πρόστιμα αφορούσαν σε παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (άσκοπη μετακίνηση, μη χρήση μάσκας κ.λπ.)

Συλλήψεις και πρόστιμα για παράνομα κορωνοπάρτι

Τέλος, οι αστυνομικοί βεβαίωσαν πρόστιμα σε διοργανωτές και συμμετέχοντες σε κορωνοπάρτι και παράνομες συγκεντρώσεις. Στη Θεσσαλονίκη, συνέλαβαν τον διοργανωτή ενός πάρτι και του επέβαλαν προστίμου 3.000 ευρώ. Στην Αττική, συνέλαβαν τέσσερις διοργανωτές και τους επέβαλαν πρόστιμο 3.000 στον καθένα, και 300 ευρώ σε συνολικά 17 άτομα που συμμετείχαν.

Στην Κρήτη, συνελήφθησαν 19 άτομα και τους επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα γιατί συμμετείχαν σε ιδιωτική συνάθροιση εντός επιχείρησης, ενώ 13 από τα 19 άτομα κατηγορούνται και για παράνομο τυχερό παίγνιο. Επιπρόσθετα επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ στον υπεύθυνο – διαχειριστή και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας
Στο Νότιο Αιγαίο, συνελήφθησαν 8 άτομα για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών και τους επιβλήθηκαν πρόστιμα των 300 ευρώ έκαστος, για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This