Τρίτη, 20 Απρίλιος 2021

Ν. Θωμαΐδης: Την επόμενη εβδομάδα θα δούμε αύξηση κρουσμάτων στην Αττική

Οι γιορτές επιβάρυναν το ιικό φορτίο.

Για την αύξηση των κρουσμάτων που θα δούμε τις επόμενες ημέρες, λόγω των κοινωνικών επαφών την περίοδο των εορτών, μίλησε στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Ν. Θωμαΐδης, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.

Ο κ. Θωμαΐδης ανέφερε πως η αύξηση των κρουσμάτων θα εμφανιστεί την επόμενη εβδομάδα όταν ο κόσμος θα αρχίσει να επιστρέφει στην Αττική και θα σημειωθεί έντονος συγχρωτισμός, γεγονός το οποίο θα αποτυπωθεί και στα λύματα.

Σύμφωνα με τον καθηγητή ο συγχρωτισμός και η διασπορά σε σε μια ηλιακή ομάδα που είναι ασυμπτωματικοί, νεαρότερης ηλικίας, θα έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση του ιικού φορτίου.

«Είναι κάποιες παρατηρήσεις που μας οδηγούν στο να κάνουμε κάποιες υποθέσεις. Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί τις επόμενες 2 βδομάδες διότι αν είναι έτσι ενδέχεται να έχουμε μεγαλύτερη διάδοση αν δεν τηρηθούν τα μέτρα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. καθηγητής επεσήμανε πως λόγω των μέτρων που είχαν τεθεί το προηγούμενο 10ήμερο είχε παρατηρηθεί μείωση του ιικού φορτίου στα λύματα. Ωστόσο τα δεδομένα άλλαξαν στο εορταστικό 10ήμερο, καθώς σημειώθηκε διπλάσια αύξηση ιικού φορτιίου τα Χριστούγεννα (26-27/12/2020), αλλά και σχεδόν τριπλάσια αύξηση την Πρωτοχρονιά (31/12/2020-01/01/2021)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ