Ν. Θωμαΐδης: Την επόμενη εβδομάδα θα δούμε αύξηση κρουσμάτων στην Αττική

Οι γιορτές επιβάρυναν το ιικό φορτίο.

Must Read

Για την αύξηση των κρουσμάτων που θα δούμε τις επόμενες ημέρες, λόγω των κοινωνικών επαφών την περίοδο των εορτών, μίλησε στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Ν. Θωμαΐδης, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.

Ο κ. Θωμαΐδης ανέφερε πως η αύξηση των κρουσμάτων θα εμφανιστεί την επόμενη εβδομάδα όταν ο κόσμος θα αρχίσει να επιστρέφει στην Αττική και θα σημειωθεί έντονος συγχρωτισμός, γεγονός το οποίο θα αποτυπωθεί και στα λύματα.

Σύμφωνα με τον καθηγητή ο συγχρωτισμός και η διασπορά σε σε μια ηλιακή ομάδα που είναι ασυμπτωματικοί, νεαρότερης ηλικίας, θα έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση του ιικού φορτίου.

«Είναι κάποιες παρατηρήσεις που μας οδηγούν στο να κάνουμε κάποιες υποθέσεις. Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί τις επόμενες 2 βδομάδες διότι αν είναι έτσι ενδέχεται να έχουμε μεγαλύτερη διάδοση αν δεν τηρηθούν τα μέτρα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. καθηγητής επεσήμανε πως λόγω των μέτρων που είχαν τεθεί το προηγούμενο 10ήμερο είχε παρατηρηθεί μείωση του ιικού φορτίου στα λύματα. Ωστόσο τα δεδομένα άλλαξαν στο εορταστικό 10ήμερο, καθώς σημειώθηκε διπλάσια αύξηση ιικού φορτιίου τα Χριστούγεννα (26-27/12/2020), αλλά και σχεδόν τριπλάσια αύξηση την Πρωτοχρονιά (31/12/2020-01/01/2021)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This