Παρασκευή 6/8/2021

Μίνα Γκάγκα: «Φοβόμαστε τις επόμενες 15 μέρες, πιο ασφαλή τα παιδιά στα σχολεία, παρά χύμα στα πάρκα»

«Αν τηρούμε τα μέτρα, τα πράγματα θα είναι καλύτερα για όλους»

Στα μέτρα και στην επιδημιολογική κατάσταση της χώρας έκανε αναφορά η καθηγήτρια Πνευμονολογίας Μίνα Γκάγκα, τονίζοντας πως αν κρατάμε τις αποστάσεις και φοράμε τις μάσκες, τα πράγματα σύντομα θα βελτιωθούν. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και αναφερόμενη στον εορτασμό των Θεοφανείων η κ. Γκάγκα σχολίασε πως «αν συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα, τα πράγματα θα είναι καλά για όλους μας» και συμπλήρωσε πως: «τους νόμους και τον σχεδιασμό πρέπει να τους σεβόμαστε».

Βέβαια, χαρακτήρισε φυσιολογική τη χαλάρωση των μέτρων εν μέσω των εορτών, ωστόσο παραδέχτηκε πως «φοβόμαστε το επόμενο 15ήμερο»Όπως εξήγησε, υπάρχουν συγκεκριμένες περιοχές που ανησυχούν τους ειδικούς.

Σχολεία και εμβολιασμός

Σε ό,τι αφορά στο άνοιγμα των σχολείων, η καθηγήτρια Πνευμονολογίας εξήγησε ότι τα παιδιά δεν κινδυνεύουν αν φορούν την μάσκα τους. «Τα σχολεία είναι πιο ασφαλής τρόπος από το να είναι στις παιδικές χαρές χύμα» είπε, τονίζοντας πως γίνεται επιδημιολογική παρατήρηση συνεχώς και ανάλογα παίρνονται αποφάσεις, επισήμανε η καθηγήτρια.

Τέλος, η κ. Γκάγκα αναφέρθηκε και στους εμβολιασμούς εκτιμώντας ότι εξελίσσονται καλά στην χώρα μας. «Μέσα στην άνοιξη θα αρχίσουμε να χαλαρώνουμε» δήλωσε και συμπλήρωσε πως: «φαίνεται πως το εμβόλιο θα καλύπτει για έξι μήνες. Μεγάλο ποσοστό των ασθενών που βγήκαν από το πρώτο κύμα έχουν ακόμα αντισώματα».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ