Τελικά στο Μαξίμου «κατοικούν» μαγαζάτορες και δάσκαλοι: Μόνο αυτοί ξέρουν (αν ξέρουν) τι θα γίνει με εκπτώσεις και σχολεία

Άνω κάτω έχει κάνει η κυβέρνηση την αγορά με τις παλινωδίες και το αλαλούμ με το click away

Must Read

Σε απόγνωση βρίσκονται τόσο το λιανεμπόριο όσο και η εκπαιδευτική κοινότητα, μια και παρακολουθούν αμήχανοι, τις διαφωνίες, τις παλινωδίες και τα μπρος-πίσω των κυβερνώντων οι οποίοι όχι μόνο δεν έχει αποφασίσει τι θα γίνει με τα σχολεία αλλά ούτε καν με την αγορά που κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα εν όψει της έναρξης των χειμερινών εκπτώσεων τη Δευτέρα.

Το άνοιξε-κλείσε του click away έχει αποσυντονίσει την αγορά και τους επαγγελματίες οι οποίοι δεν ξέρουν τι θα κάνουν την ερχόμενη εβδομάδα, που ξεκινούν οι εκπτώσεις. Και όπως λένε παράγοντες της αγοράς αυτή είναι η τελευταίας ευκαιρία για τους εμπόρους οι οποίοι αγωνίζονται να κρατήσουν τα καταστήματά τους ανοιχτά και να σώσουν ότι θα μπορούσε να σωθεί!

Δεν μπορούν να καταλήξουν; Μας έχουν τρελάνει!

Μάλιστα κάποιοι έλεγαν: «Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά! Δεν μπορούμε να περιμένουμε την τελευταία στιγμή για να κάνουμε αυτά που πρέπει για να ανοίξουμε την Δευτέρα… Ναι, καταλαβαίνουμε την υγειονομική κατάσταση αλλά δεν μπορεί να είμαστε πάντα εμείς ο τελευταίος τροχός της αμάξης. Δεν μπορεί να ανοιγοκλείνουμε όποτε πανικοβάλλεται η κυβέρνηση… Έχει τόσους επιστήμονες, δεν μπορούν να καταλήξουν κάπου; Μας έχουν τρελάνει»

Οι τοποθετήσεις της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων είναι το λιγότερο αινιγματικές και σε καμία περίπτωση δεν ξεκαθαρίζουν το τοπίο, τόσο για το αν θα επανέλθει άμεσα το click away όσο και για το αν υλοποιηθεί η εξαγγελία για το click in shop.

Ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Παπαθανάσης ανέφερε ότι μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις για τη λειτουργία της αγοράς ή την παράταση του lockdown, με βάση και τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων. Σύμφωνα με τον κ. Παπαθανάση, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να γίνει επιστροφή στην αγορά με τη μέθοδο του click away.

Την ίδια στιγμή ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης δεσμεύτηκε σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, ότι η μέθοδος του click in shop (αγορές δηλαδή με ραντεβού εντός του καταστήματος) θα εφαρμοστεί το ταχύτερο δυνατό, χωρίς όμως να προσδιορίζει το πότε.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου τόνισε στον κ. Γεωργιάδη ότι από τη στιγμή που επανέρχεται από τις 11/1/2021 το click away, είναι επιτακτική η ανάγκη της άμεσης λειτουργίας και του click in shop, προκειμένου να στηριχθεί το λιανεμπόριο και να μη χαθεί η εκπτωτική περίοδος.

«Θεωρούμε πολύ σημαντικό να ξεκινήσει το click in shop, πάντα με σεβασμό στους κανόνες και τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ώστε οι χιλιάδες μικρομεσαίοι που δεν έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν με το click away, να πάρουν επιτέλους μία ανάσα. Ειδικά τώρα που ξεκινούν και οι εκπτώσεις» σημείωσε ο κ. Χατζηθεοδοσίου.

Εξασφάλιση των λίγων μεγάλων επιχειρήσεων

Τα νέα περιοριστικά μέτρα έχουν προκαλέσει αναταραχή στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, με τη ΓΣΕΒΕΕ να επισημαίνει ότι δεν φαίνεται να υπάρχουν στοιχεία που να καταδεικνύουν πως η λειτουργία των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων αποτελεί τον βασικό παράγοντα διασποράς του κορωνοϊού, δεδομένου ότι λόγω του μεγέθους τους και με την εφαρμογή των κατάλληλων μέτρων προστασίας δεν δημιουργούν συνθήκες συνωστισμού.

Στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις είναι διάχυτη η αίσθηση πως τα μέτρα στήριξης που λαμβάνονται στοχεύουν περισσότερο στην εξασφάλιση των λίγων μεγάλων επιχειρήσεων, έναντι αυτών που αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και παράλληλα τον μεγαλύτερο εργοδότη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This