Νέα ΝΟΤΑΜ: Όσοι εισέρχονται στη χώρα μας από το εξωτερικό, θα μπαίνουν σε 7ήμερη καραντίνα

Must Read

Νέα αεροπορική οδηγία ανακοινώνει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), που αφορά τους ταξιδιώτες του εξωτερικού, η οποία απ’ ότι φαίνεται θα τους δυσαρεστήσει ιδιαίτερα!

Η νέα ΝΟΤΑΜ η οποία έχει ως στόχο την προστασία επιβατών και πολιτών από τη νόσο COVID-19, υποχρεώνει όσους εισέρχονται στη χώρα μας από το εξωτερικό, έως και την 21η Ιανουαρίου 2021 τα μεσάνυχτα, να μπαίνουν σε επταήμερη καραντίνα.

Σε περίπτωση που κάποιοι παραμείνουν στην Ελλάδα για μικρότερο χρονικό διάστημα από τη μία εβδομάδα, ο προσωρινός περιορισμός ισχύει για αυτό το χρονικό διάστημα, δηλαδή μέχρι την αναχώρηση τους.

Επίσης οι επιβάτες του εξωτερικού θα αναγκαστούν να κάνουν δειγματοληπτικούς ελέγχους (rapid test), ειδικά για τους εισερχόμενους επιβάτες από το Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίοι θα κάνουν rapid test και κατά την άφιξή τους.

Ωστόσο, οι επιβάτες από το Ηνωμένο Βασίλειο συγκεκριμένα, μετά την επταήμερη καραντίνα, θα πρέπει να υποβληθούν σε νέο PCR τεστ, το οποίο φυσικά θα πρέπει να βγει αρνητικό, προκειμένου να γίνει άρση του υποχρεωτικού προληπτικού περιορισμού ενώ στην περίπτωση που βγει θετικό η καραντίνα θα ισχύει για 14 ημέρες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This