Πέμπτη 29/7/2021

Πανδημία: Συναγερμός από την Αθηνά Λινού για αυτά που έρχονται

Κανένα περιθώριο αισιοδοξίας δεν αφήνουν οι εξελίξεις.

Σε τελείως διαφορετικό μήκος κύματος από την κυβερνητική αισιοδοξία η οποία εκφράστηκε δια στόματος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, κινήθηκε η τοποθέτηση της καθηγήτριας ιατρικής Αθηνάς Λινού, η οποία μιλώντας στον Alpha 98.9 ήταν ξεκάθαρη ότι πρέπει να υπάρξουν επιπλεόν και ισχυρά μέτρα προκειμένου να αποφύγουμε το ολικό κλείσιμο της οικονομίας και ότι αυτό συνεπάγεται. Και δεν αναφέρεται μόνο σε παράταση του lockdown.

Η τοποθέτηση της κυρίας Λινού επιβεβαιώνει την κατάσταση που επικρατεί σε ολόκληρη την Ευρώπη αναφορικά με την πανδημία και η οποία επιβεβαιώθηκε από την διαρροή τις δηλώσεις της Ανγκέλα Μέρκελ σε κλειστή συνεδρίαση του κόμματος της αλλά και τις δημόσιες δηλώσεις του Γάλλου πρωθυπουργού που συνιστούν στο κοινό συμπέρασμα ότι «τα χειρότερα έρχονται».

Η κυρία Λινού παρατήρησε ότι «είμαστε μακριά από την κυβερνητική υπόσχεση για 2 εκατ. εμβολιασμούς το μήνα», ενώ επεσήμανε ότι ακόμη και με 8.000 εμβολιασμούς την ημέρα δεν θα πετύχουμε ανοσία της αγέλης μέσα στο 2021. Κινήθηκε μάλιστα σε τελείως διαφορετικό μήκος κύματος από την αντιπαράθεση που υπάρχει αναφορικά με την εκκλησία, την κυβέρνηση και την τήρηση των μέτρων. Αφού υπογράμμισε ότι στην συντριπτική της πλειοψηφία η εκκλησία τήρησε τα μέτρα προστασίας και πως οι ελάχιστες εξαιρέσεις δεν μπορεί να δαιμονοποιηθούν για τυχόν επιδείνωση της κατάστασης η οποία φαίνεται αναπόφευκτη.

Αντίθετα η Αθήνα Λινού έκανε πολύ συγκεκριμένες προτάσεις καλώντας την κυβέρνηση να τις εφαρμόσει, ώστε να δοθούν λύσεις σε πραγματικές αιτίες διασποράς και όχι υποθετικές:
Η εξάλειξη του προβλήματος στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με λύσεις για το συνωστισμό.

Η εντατικοποίηση των προσπαθειών στη βιομηχανία όπου οι εργαζόμενοι αναγκαστικά πρέπει να είναι παρόντες με ενεργοποίηση γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφαλείας,
Η αύξηση εξ αποστάσεως εργασίας σε επίπεδο 90% εκεί που η φυσική παρουσία του εργαζόμενου δεν είναι απαραίτητη.
Πολλά τεστ, έτσι ώστε όπου υπάρξει κρούσμα να απομονωθεί
Το άνοιγμα των σχολείων πρέπει να συνδυαστεί με πολλά μέτρα πρόληψης, όπως τα τεστ και την κυλιόμενη ώρα προσέλευσης.

Τέλος εξαπέλυσε πυρά κατά της κυβέρνησης λέγοντας ότι είμαστε μακριά από την κυβερνητική υπόσχεση για 2 εκατ. εμβολιασμούς το μήνα, ενώ επεσήμανε ότι ακόμη και με 8.000 εμβολιασμούς την ημέρα δεν θα πετύχουμε ανοσία της αγέλης μέσα στο 2021.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ