Εισαγγελική παρέμβαση για την έξαρση της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη!

Ευθύνες της επιτροπής των λοιμωξιολόγων κατήγγειλε ο διευθυντής ΜΕΘ του «Παπανικολάου»

Must Read

Την εισαγγελική παρέμβαση για την αναζήτηση των ευθυνών που οδήγησαν στην έξαρση του δεύτερου κύματος της πανδημίας στην Θεσσαλονίκη, που είχε ως αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς από τον φονικό ιό, προκάλεσαν οι καταγγελίες του πνευμονολόγου και διευθυντή Β΄ ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκου Καπραβέλου.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έχει ξεκινήσει προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί αν προκύπτουν ευθύνες, ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως η έρευνα είχε ξεκινήσει από τα τέλη Νοεμβρίου. Και μάλιστα η σχετική δικογραφία έχει διαβιβαστεί πλέον στην Αθήνα. Κι αυτό γιατί στην πρωτεύουσα έχει την έδρα της η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, εναντίον της οποίας στρέφονται οι καταγγελίες του κ. Καπραβέλου, ο οποίος υποστηρίζει πως η επιτροπή δεν ενήργησε σωστά, με αποτέλεσμα να ξεφύγει η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη. Πηγές αναφέρουν πως σύντομα θα κληθούν να καταθέσουν ενώπιον των δικαστικών Αρχών μέλη της επιτροπής, ώστε να εξακριβωθεί αν τελέστηκαν αδικήματα.

«Έξω απ’ τα δόντια» τα είπε ο Καπραβέλος

Ο κ. Καπραβέλος είχε ξεσπάσει στις 23 Νοεμβρίου, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή για την κατάσταση που επικρατούσε στη Θεσσαλονίκη. Μεταξύ άλλων, είχε αναφέρει ότι το σύστημα έχει φτάσει στα όριά του και οι εισαγωγές είναι καθημερινά περισσότερες από τα εξιτήρια. Τότε είχε μιλήσει ανοιχτά για τις ευθύνες της επιτροπής των λοιμωξιολόγων λέγοντας:
«Η επιτροπή που βασίζεται σε δείγματα εμάς στην ουσία μάς κατέστρεψε στη Θεσσαλονίκη».
Στην κατάθεση που έχει ήδη δώσει, ο διευθυντής ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» εξήγησε ότι έκανε λόγο για καταστροφή της πόλης, επειδή δεν προβλέφθηκε η σφοδρότητα του δεύτερου κύματος της πανδημίας, με δυσάρεστες συνέπειες.
Την Πέμπτη, ο κ. Καπραβέλος ανέφερε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι τον Νοέμβριο, λίγο καιρό μετά την επέλαση του δεύτερου κύματος της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη, όταν είχε τονίσει ότι χάνονται ζωές που θα μπορούσαν να κερδηθούν, κλήθηκε στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης να απαντήσει στα ερωτήματα: «Τι δεν έγινε που μπορούσε να γίνει;», «ποτέ έπρεπε να γίνει;» και «ποιοι ευθύνονται;». Την εισαγγελική έρευνα που έχει ξεκινήσει σχολίασε ο πνευμονολόγος, τονίζοντας ουσιαστικά πως οι νεκροί δεν επιστρέφουν. «Ούτε ο εισαγγελέας μπορεί να φέρει πίσω τους νεκρούς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο γιατρός.

Τι παραδέχτηκε μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων

Στο μεταξύ, ο καθηγητής Μικροβιολογίας, διευθυντής του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής, Αθανάσιος Τσακρής, παραδέχθηκε ότι η επιτροπή δεν εισηγήθηκε μέτρα στη Θεσσαλονίκη για τη μεγάλη γιορτή του Αγίου Δημητρίου, η οποία θεωρείται ότι ήταν η αιτία της έκρηξης των κρουσμάτων.

«Νομίζω δεν είχε συζητηθεί στην επιτροπή κάποια τέτοια γνωμοδότηση σε εκείνη τη φάση, ώστε να αποφανθεί για τυχόν επιπλέον μέτρα για τη συγκεκριμένη περιοχή. Σε όλη την Ευρώπη τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο δεν έγινε πολύ καλή εκτίμηση της δυναμικής του ιού, ποσό δυναμικά εξαπλώθηκε» ανέφερε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This