Τρίτη, 9 Μαρτίου 2021

Νίκη Κεραμέως: «Είμαστε έτοιμοι για τη Δευτέρα, υπάρχουν συγκεκριμένα μέτρα και προϋποθέσεις»

Για την μετακίνηση των κηδεμόνων προβλέπεται ο κωδικός 4 στο 13033

Στο επικείμενο άνοιγμα των σχολείων, αύριο, Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, έκανε αναφορά η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, τονίζοντας πως «είμαστε απόλυτα έτοιμοι», καθώς υπήρχαν συγκεκριμένα μέτρα και προϋποθέσεις από την αρχή της χρονιάς.

Αύριο ανοίγουν τα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία, καθώς και τα σχολεία ειδικής αγωγής και σύμφωνα με την υπουργό, «όλη η εκπαιδευτική κοινότητα συνέβαλε καθοριστικά ώστε να έχουμε την καλύτερη δυνατή τήρηση των μέτρων», ενώ υπενθύμισε ότι «η μάσκα είναι υποχρεωτική για τα παιδιά από 4 ετών και άνω».

Η κ. Κεραμέως ανακοίνωσε επίσης τα νέα μέτρα που θα ισχύουν με το άνοιγμα των σχολείων, ξεκαθαρίζοντας ότι για τον περιορισμό του συγχρωτισμού των γονέων, θα ισχύει κλιμακούμενη ώρα προσέλευσης, ενώ η αναχώρηση των μαθητών θα γίνεται ανά ομάδες στα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, όπως θα ορίσει ο διευθυντής του εκάστοτε σχολείου.

Σημειώνεται, πως για την μετακίνηση των γονέων και των κηδεμόνων, θα αποστέλλεται SMS με κωδικό 4 στο 13033.

Τι θα ισχύσει για την Γ’ Λυκείου

Σε ό,τι αφορά στο άνοιγμα των υπόλοιπων βαθμίδων, η υπουργός Παιδείας εξήγησε πως μέχρι στιγμής προβλέπεται το άνοιγμα μόνο των σχολείων που ανακοινώθηκαν.

«Πηγαίνουμε βήμα-βήμα, πάντα ακούγοντας τις εισηγήσεις των ειδικών. Οι ειδικοί έως τώρα μας έχουν δώσει πράσινο φως για νηπιαγωγεία, δημοτικά και βρεφονηπιακούς σταθμούς», είπε η κ. Κεραμέως τονίζοντας ότι εξετάζουν συνεχώς τα επιδημιολογικά στοιχεία.

«Το άνοιγμα της Γ’ Λυκείου αποτελεί προτεραιότητά μας και το θέτουμε μετ’ επιτάσεως. Μειώσαμε την ύλη για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα αφουγκραζόμενοι την αναστάτωση που επικρατεί. Η τηλεκπαίδευση συνεχίζεται» επεσήμανε η υπουργός.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ