Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021

Πρωτοφανής πτώση θερμοκρασίας προβλέπεται για την Ελλάδα σε λίγα εικοσιτετράωρα!

Εφιαλτική πτώση της θερμοκρασίας μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα!

Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων για τη χώρα μας σε συνδυασμό με τις πρωτοφανείς θερμοκρασίες που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες, μας φέρνουν ενώπιον μίας πρωτοφανούς πτώσης θερμοκρασίας που έχει συμβεί ελάχιστες φορές, τουλάχιστον στην καταγεγραμμένη ιστορία.

Σήμερα η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει το ιλιγγιώδες των 24 ° Κελσίου. Θερμοκρασία που ήδη είναι εξωφρενική για την εποχή. Ελάχιστες φορές έχουμε δει τέτοιες θερμοκρασίες στην καρδιά του Ιανουαρίου, δηλαδή την καρδιά του χειμώνα. Ενδεικτικό του τι συμβαίνει με το κλίμα.

Το πιο ανησυχητικό όμως – έως και εφιαλτικό – είναι η πτώση της θερμοκρασίας που αναμένεται σε λίγα εικοσιτετράωρα. Αφού σύμφωνα με τους μετεωρολόγους θα επικρατήσει παγετός και πολικές συνθήκες σε όλη την Ελλάδα! Μιλάμε για θερμοκρασία που θα φτάσει τους – 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Αττική, που η ανώτατη θερμοκρασία θα είναι – 2 βαθμούς! Σήμερα Δευτέρα δηλαδή 24 ° Κελσίου, την Πέμπτη αρνητικές θερμοκρασίες στο σύνολο της επικρατείας!

Δηλαδή θα έχουμε μία πρωτοφανή πτώση θερμοκρασίας που σωρευτικά θα φτάσει τους 30 βαθμούς Κελσίου μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα! Απαιτείται μεγάλη προσοχή από όλους, αλλά κυρίως οι αρμόδιες αρχές θα πρέπει να προβλέψουν τις συνέπειες που μπορεί να έχει μία τέτοια πτώση θερμοκρασίας για όλες τις υποδομές, τόσο τις κρατικές, όσο και τις ιδιωτικές. Όπως και να έχει, ζούμε πλέον έναν εφιάλτη με το κλίμα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ