Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021

Ποιες είναι οι «απροσδιόριστες» δαπάνες 4.700.000 € του Στέλιου Πέτσα μια μέρα πριν… κλείσει την πόρτα

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος έδωσε το τελευταίο «πακέτο» με ευρώ λίγο πριν κλείσει την πόρτα του γραφείου του!

Επιπλέον  4.700.000 ευρώ (!) για απροσδιόριστες επικοινωνιακές ανάγκες προβολής υπέγραψε ο Στέλιος Πέτσας, λίγο πριν κλείσει την πόρτα πίσω του, στο γραφείο με την ταμπέλα «Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ».

Κι έτσι, θα μείνει τελικά στην ιστορία ως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που μοίρασε τα περισσότερα χρήματα, χωρίς φειδώ αλλά και χωρίς κριτήρια, εν μέσω της σφοδρότερης οικονομικής κρίσης που έχει γνωρίσει η χώρα μας λόγω των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία. Οι συγκεκριμένες δαπάνες, αναρτήθηκαν στην ”Διαύγεια” στις 4 Ιανουαρίου, δηλαδή ακριβώς την ημέρα κατά την οποία ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, έκανε την πρώτη ανακοίνωση από τη νέα του θέση, που δεν ήταν άλλη από τις αποφάσεις του πρωθυπουργού για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

Λίγους μήνες, λοιπόν, μετά την περίφημη πλέον «λίστα Πέτσα», μέσω της οποίας μοιράστηκαν με τον πλέον αδιαφανή τρόπο 20.000.000 ευρώ ακόμη και σε ανύπαρκτα Μέσα Ενημέρωσης και τα 2.000.000 ευρώ που δόθηκαν ειδικά σε κανάλια για μηνύματα που αφορούσαν στον κορωνοϊό αλλά και μια ανάσα πριν το μοίρασμα ακόμη 18.500.000 ευρώ, για την προβολή του προγράμματος εμβολιασμών, έρχονται να προστεθούν στον κατάλογο ακόμη 4.700.000 ευρώ, τα οποία θα μοιραστούν κυρίως μέσω περιφερειών, δήμων και διευθύνσεων υπουργείων.

Από τα προγράμματα επικοινωνιακής προβολής που αναρτήθηκαν, ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί αυτό που αφορά στο Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, το οποίο θα λάβει περίπου 1.000.000 ευρώ. Είναι αδύνατον να σκεφτούμε, τι ακριβώς θα διαφημίσει το συγκεκριμένο ίδρυμα με τόσα χρήματα, απλά ελπίζουμε μία εξήγηση έστω και… παράλογη να επιχειρηθεί.

Επίσης, για τις Ειδικές Υπηρεσίες Διαχείρισης Ε.Π., της περιφέρειας Θεσσαλίας, Κρήτης και Δυτικής Ελλάδος, ο Στέλιος Πέτσας ενεκρινε κονδύλια για προγράμματα επικοινωνιακής προβολής για το έτος 2021, ύψους 520.000 ευρώ, 325.000 ευρώ και 243.000 ευρώ αντίστοιχα. Παράλληλα, για τους Δήμους Πάρου, Αρταίων αλλά και για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ενέκρινε κονδύλια ύψους 81.587 ευρώ, 254.688 ευρώ και 1.990.600 ευρώ αντίστοιχα. Φυσικά, το γεγονός πως τόσο μεγάλα ποσά για επικοινωνιακή προβολή κατευθύνονται σε Δήμους και Περιφέρειες, μπορεί και να μεταφέρει ένα… προεκλογικό αεράκι στον ορίζοντα.

Τέλος, σε δύο διαφορετικές υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης θα κατευθυνθούν συνολικά 147.000 ευρώ, ενώ ένα μικρό ποσό της τάξης των 74.000 θα λάβει και η ειδική γραμματεία διαχείρισης χρέους.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Να υπενθυμίσουμε, πως η «δημοκρατία», έχει προχωρήσει σε νομικές ενέργειες προκειμένου να διασφαλιστεί η νομιμότητα για τα κυβερνητικά διαφημιστικά προγράμματα και να ριχτεί άπλετο φως στις διαδικασίες της αμαρτωλής “λίστας Πέτσα”. Η εφημερίδα μας, απέστειλε στον κ. Ταραντίλη, και στον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, αίτημα μέσω της νομικής οδού για χορήγηση όλων των σχετικών εγγράφων και στοιχείων για τον τρόπο διανομής (αλγόριθμοι – δείκτες) βάσει των οποίων έγινε η αντιστοίχιση μεταξύ μέσου ενημέρωσης και χρηματικού ποσού για την λεγόμενη “λιστα Πέτσα” καθώς και τα κριτήρια αποκλεισμού μερίδας μέσων από την λίστα χορήγησης κρατικής διαφήμισης. Στοιχεία αυτά έχουν ιδιαίτερη σημασία, ιδίως ενόψει της συζήτησης που θα γίνει στις 13 Ιανουαρίου ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών έπειτα από σχετική αίτηση για Επίδειξη Εγγράφων κατά την διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων (άρθρο 902 Α.Κ.) που έχει καταθέσει η εφημερίδα μας από τον Σεπτέμβριο κατά της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «INITIATIVE MEDIA ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».

Παράλληλα, μέσω αυτών των ενεργειών η «δημοκρατία» ζήτησε από τους αρμόδιους υπουργούς να διασφαλίσουν τη νομιμότητα και τη διαφάνεια για το νέο διαφημιστικό πρόγραμμα των εμβολιασμών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ