Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021

«Να φέρετε κουβέρτες!» Χαμός με τη νέα οδηγία για μαθητές στη Θεσσαλονίκη (video)

Ο Ταραντίλης ξεκινάει «έρευνα» για τις... κουβέρτες

«Μαμά πάω στο σχολείο» «Την κουβέρτα σου μην ξεχάσεις παιδί μου»… Καπώς έτσι ξεκίνησε η πρώτη μέρα  της επιστροφής των μικρών μαθητών στις σχολικές αίθουσες.

Η ανακοίνωση της διεύθυνσης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χαλάστρας στη Θεσσαλονίκη, που από το βράδυ της Κυριακής κάνει τον γύρο του διαδικτύου, δεν ήταν κάποιο «τρολ». Στην ανανκοίνωση, το σχολείο ζητούσε από τους γονείς των μαθητών να προμηθεύσουν μια κουβέρτα σε κάθε παιδί, η οποί αμάλιστα θα επιστρέφεται για πλύσιμο στο σπίτι κάθε Παρασκευή.

Οι οδηγίες που έλαβαν τα σχολεία για την επαναλειτουργία τους, αναφέρουν καλό αερισμό των αιθουσών, κάτι το οποίο φαίνεται σχεδόν ανέφικτο για τις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας όπου το κρύο είναι τσουχτερό.

Μιλώντας στο thesstoday.gr, η διευθύντρια του σχολείου ξεκαθάρισε ότι το υπουργείο δεν κατάφερε να προβλέψει τα πάντα και να υπολογίσει τις καιρικές συνθήκες, γι αυτό η ίδια πήρε την πρωτοβουλία να προτείνει τα προσωπικά κουβερτάκια:

«Η σχολική αίθουσα θα πρέπει να αερίζεται συχνά και καλά. Για τον λόγο αυτό το κάθε παιδί θα πρέπει να έχει μαζί του μια μικρή κουβερτούλα τοποθετημένη σε σακούλα με το όνομά του. Κάθε Παρασκευή θα επιστρέφεται στο σπίτι για πλύσιμο» δήλωσε και πρόσθεσε ότι το σχολείο δεν έχει έλλειψη πετρελαίου, αλλά το σχολείο δεν θέλει να κρυώσουν τα παιδιά όταν πρέπει να ανοίγουν τα παράθυρα. Οι γονείς ανταποκρίθηκαν στο αίτημα του σχολείου και συνόδευσαν τα παιδιά τους στο σχολείο με τα κουβερτάκια.

Ο Ταραντίλης ξεκινάει «έρευνα»

Ερωτώμενος για το περιστατικό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης απάντησε ότι το υπουργείο Παιδείας σκοπεύει να ξεκινήσει… έρευνα για την απόφαση του σχολείου. Τι θα ερευνήσει άραγε; Το μετεωρολογικό δελτίο;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ