Μπορεί το κουδούνι να χτύπησε, αλλά δεν εμφανίστηκε ούτε ένας μαθητής!

Έξαλλοι με τους αρμόδιους οι γονείς σε περιοχή με σκληρό lockdown - Τους βάζουν να στείλουν τα παιδιά τους σχολείο!

Must Read

Και όμως… Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης ότι τα δημοτικά και νηπιαγωγεία ανοίγουν γιατί δεν υπάρχει κίνδυνος και έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, όμως υπήρξε ένα σχολείο στο οποίο δεν πάτησε το πόδι του ούτε ένας μαθητής!

Πρόκειται για το το 25ο Δημοτικό Σχολείο Ανθήλης και Νηπιαγωγείο. Και αυτό γιατί ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, υπό τον φόβο του κορωνοϊού, αποφάσισε να μην στείλει τα παιδιά στο σχολείο. Μάλιστα προχώρησαν και σε καταγγελία, καθώς η Ανθήλη έχει μπει σε lockdown.

«Καταγγέλλουμε ότι η Δομή του Δημοτικού σχολείου – Νηπιαγωγείου άνοιξε εν μέσω γενικευμένου lock down λόγω των προσφάτων κρουσμάτων κορoνοϊού στο χωριό μας, κανένα παιδί, κανένα νήπιο, καμίας εθνότητας, καμίας φυλής κανενός χρώματος δεν πήγε στη σχολική Δομή σήμερα Δευτέρα 11/01/2021. Έλεος ας πρυτανεύσει η λογική σε αυτό το Κράτος!», αναφέρουν στην καταγγελία τους και σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Μάριο Μπούτση έχουν κάθε δικαίωμα να φωνάζουν, αφού η απόφαση της Κυβέρνησης δεν έλαβε υπόψη της σοβαρές αδυναμίες του συστήματος.

Σύμφωνα με τον κ. Μπούτση, μέχρι και το πρωί της Δευτέρας, κανείς στην Διεύθυνση του Σχολείου δε γνώριζε ποια παιδιά – μαθητές Ρομά νοσούν ή είναι σε καραντίνα ως επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος!
«Η απάντηση έχει να κάνει με τα προσωπικά δεδομένα, ενώ και η αστυνομία όπως μας λέει βασίζεται στην υπευθυνότητα του καθενός να μη στείλει άρρωστο παιδί σχολείο», σημειώνει ο Πρόεδρος του Συλλόγου και προσθέτει: «Εμείς δε λέμε ότι θα το στείλει κάποιος επειδή είναι ανεύθυνος, αλλά επειδή δεν έχει καταλάβει, δε γνωρίζει και δεν αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα της κατάστασης, καθώς κάποιοι το περνούν τελείως ασυμπτωματικά. Ποιος θα προστατεύσει το δικό μου το παιδί και στη συνέχεια την οικογένειά μου;».

Οι κεντρικές αποφάσεις αλληλοαναιρούνται…

Όπως τονίζει ο κ. Μπούτσης η Διεύθυνση Εκπαίδευσης έχει όλη την καλή διάθεση να βοηθήσει, όμως οι κεντρικές αποφάσεις που αλληλοαναιρούνται δημιουργεί προβλήματα και φόβους στους ίδιους. «Το θεωρώ αδιανόητο να δείχνω το Ε9 για να μεταβώ μερικά μέτρα να ταΐσω τα σκυλιά μου και από την άλλη να μου ζητούν να στείλω τα παιδιά σχολείο, όταν δίπλα μας ένας στους πέντε νοσεί επίσημα και οι υπόλοιποι όλοι είναι επιβεβαιωμένα κρούσματα. Είναι δυνατόν να ανοίγουν τα σχολεία σε τόσο επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές; Και ειδικά όταν η απόφαση αυτή παίρνετε κατά πλειοψηφία με μεγάλη μερίδα λοιμοξιολόγων να διαφωνεί ως προς το χρόνο ανοίγματος».

Και σε αυτή την περίπτωση κάποιοι συνεχίζουν να πειραματίζονται με την υγεία ακόμη και των παιδιών μας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This