Χειμερινή εξεταστική στα πανεπιστήμια μέσω διαδικτύου!

Must Read

Μέσω διαδικτύου θα διενεργηθεί η εξεταστική του χειμερινού εξαμήνου στα ελληνικά πανεπιστήμια, καθώς η πορεία της πανδημίας στη χώρα μας δεν φαίνεται να δείχνει σημάδια ανάκαμψης. Οπως ανέφερε χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξής του σε τηλεοπτικό σταθμό ο υφυπουργός Παιδείας για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης Άγγελος Συρίγος, η εξεταστική θα αρχίσει αμέσως μετά την παράδοση των συγγραμμάτων στους φοιτητές.

«Σύμφωνα με την εγκύκλιο που είχαμε εκδώσει, τα συγγράμματα επρόκειτο να παραδοθούν σήμερα, ωστόσο σε έξι περιοχές της χώρας υπάρχουν καθυστερήσεις λόγω των εταιριών ταχυμεταφορών που έχουν αναλάβει τη διανομή τους. Είμαστε σε διαρκή επαφή μαζί τους και μας έχουν διαβεβαιώσει ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα γίνουν όλες οι παραδόσεις» εξήγησε.

Οριζόντια λύση

Σε ό,τι αφορά τα εργαστήρια και τις πρακτικές ασκήσεις κάποιων τμημάτων που απαιτούν παρουσία, ο υφυπουργός διευκρίνισε ότι αρμόδιοι να αποφασίσουν είναι οι λοιμωξιολόγοι της επιτροπής του υπουργείου Υγείας. «Θα τους καταθέσουμε τις προτάσεις μας και θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες οι αποφάσεις» πρόσθεσε.

Σε ερώτηση τι θα γίνει με το εαρινό εξάμηνο των πανεπιστημίων, ο κ. Συρίγος ξεκαθάρισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να υπάρξει μια οριζόντια λύση ως το τέλος του ακαδημαϊκού έτους. «Δηλαδή, δεν θέλουμε να κάνουμε άλλα τον Μάρτιο και άλλα τον Απρίλιο και τον Μάιο. Οι προτάσεις θα κατατεθούν, αφού δούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα, ώστε να μας πουν τι μπορεί να γίνει το επόμενο εξάμηνο».

Τέλος, αναφερόμενος στα σχολεία που άνοιξαν χθες, εστίασε στο παράδειγμα της Σουηδίας που δεν έκλεισε τις σχολικές μονάδες και υπογράμμισε ότι τα δεδομένα δείχνουν πως τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί δεν κινδυνεύουν σημαντικά. Οσο για τους μαθητές της γ’ λυκείου που αγωνιούν για τις επικείμενες πανελλαδικές εξετάσεις, ξεκαθάρισε ότι θα επιστρέψουν στα θρανία τους μόνο αν το αποφασίσουν οι ειδικοί και το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This