Οι Σκοπιανοί επιμένουν να… βαφτίζουν τα κρασιά τους «μακεδονικά», εκμεταλλευόμενοι την ολιγωρία της ελληνικής κυβέρνησης

Δύο χρόνια μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών οι γείτονες εξακολουθούν να κάνουν «πάρτι» στις εκθέσεις του εξωτερικού

Must Read

Το ξεχάσαμε το σήμα των μακεδονικών προϊόντων, αυτό που παρουσίασε μάλιστα το φθινόπωρο του 2019 ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας ότι η κυβέρνηση θα το προωθήσει σε όλο τον κόσμο; Μάλλον ναι!

Οι οινοποιοί της βόρειας Ελλάδας το πιστεύουν, αφού οι Σκοπιανοί «κάνουν πάρτι» στις διάφορες εκθέσεις του εξωτερικού βαφτίζοντας «μακεδονικά προϊόντα» αυτά που προέρχονται από τα Σκόπια και από τους αμπελώνες που έχουν δημιουργήσει, ενώ επρόκειτο η ελληνική κυβέρνηση να κατοχυρώσει και να προβάλει την ταυτότητα των αυθεντικών ελληνικών μακεδονικών προϊόντων που προέρχονται από τη γη της Μακεδονίας. Απ’ ό,τι φαίνεται, όμως, δεν έγινε τίποτα!

Οι οινοποιοί της βόρειας Ελλάδας διαμαρτύρονται

Το γειτονικό κρατίδιο των Σκοπίων συνεχίζει να σφετερίζεται -και εν πολλοίς να μονοπωλεί- το όνομα «Μακεδονία» και τα παράγωγά του για εμπορικούς λόγους, ενώ η υπόθεση κατοχύρωσης του ονόματος των ελληνικών μακεδονικών προϊόντων εξελίσσεται με εξαιρετικά αργό ρυθμό. Η διαμαρτυρία των οινοποιών της βόρειας Ελλάδας για προβολή κρασιών από Σκοπιανούς οινοποιούς στις αγορές της Κίνας και της Αυστραλίας, που βασίζεται στον χαρακτηρισμό «μακεδονικός οίνος», απ’ ό,τι φαίνεται δεν ακούστηκε από κανέναν στην κυβέρνηση, αν και ήταν «καμπανάκι» για όλους.

Παρότι η Συμφωνία των Πρεσπών επιχειρεί να βάλει κάποια τάξη, καθώς (υποτίθεται ότι) τα προϊόντα των Σκοπιανών δεν μπορεί να είναι «μακεδονικά», στα δύο χρόνια που έχουν μεσολαβήσει έχει γίνει σαφές ότι στην πράξη κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Οι «γείτονες» επιμένουν να προβάλλουν στις διεθνείς αγορές τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους ως «μακεδονικά».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This