Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021

Τρεις μέρες στο νεκροτομείο ο Παναγιώτης Ραπτάκης! Ήθελε να αποτεφρωθεί, αλλά η Εκκλησία δεν τον ψέλνει

Ξεσπά η σύζυγός του: «Βρίσκεται στο νεκροτομείο, ώσπου να δοθεί μια λύση»

Απίστευτο θρίλερ! Στο νεκροτομείο παραμένει τρίτη συνεχή μέρα ο Παναγιώτης Ραπτάκης, ο ηθοποιός που έφυγε από τη ζωή χτυπημένος από τον καρκίνο. Αιτία; Η απόφαση της τοπικής Εκκλησίας να μην τον ψάλει, επειδή ο ίδιος είχε ζητήσει ως τελευταία επιθυμία του να αποτεφρωθεί.

Το τραγικό περιστατικό έφερε στο φως της δημοσιότητας με ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Εφυγε σήμερα από κοντά μας ένας καλός, σεμνός και εργατικός συνάδελφος, ο Παναγιώτης Ραπτάκης, που δούλεψε με αυταπάρνηση στα Δημοτικά Θέατρα της Ελλάδας και στο ΚΘΒΕ, καλός οικογενειάρχης και σύζυγος της σεμνής συναδέλφου μας Σταυρούλας Σπυρίδωνος, που τη συλλυπούμεθα με όλη μας την καρδιά. Αυτό όμως που συμβαίνει, όπως πληροφορούμεθα, με την άρνηση της τοπικής Εκκλησίας της πατρίδας του να τελέσει εκκλησιαστική ακολουθία, όπως θα ήθελε ο εκλιπών, γιατί έχει ταυτόχρονα ζητήσει να αποτεφρωθεί, είναι απαράδεκτο και δείχνει σε τι μαύρα σκοτάδια βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Εκκλησία μας και της ζητάμε να πάρει επίσημα θέση πάνω σε αυτό το πολύ σοβαρό και ανθρώπινο πρόβλημα, όπως επίσης να πάρει θέση και η επίσημη Πολιτεία. Κάθε ελεύθερος άνθρωπος έχει δικαίωμα στη σύγχρονη κοινωνία να επιλέγει τη θρησκεία του και τον τρόπο που θα εξαϋλωθεί το φθαρτό σώμα του. Καλό ταξίδι, αγαπημένε μας συνάδελφε, θα σε θυμόμαστε με αγάπη».

Έφυγε σήμερα από κοντά μας ένας καλός ,σεμνός και εργατικός συνάδελφος ο Παναγιώτης Ραπτάκης πού δούλεψε με αυταπάρνηση…

Posted by Σπύρος Μπιμπίλας on Monday, January 11, 2021

Ξεσπά η σύζυγός του: «Γιατί του στερούν αυτό το δικαίωμα;»

Η σύζυγός του Σταυρούλα Σπυρίδωνος, μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», ανέφερε για το περιστατικό: «Πάντα υπάρχουν οι άνωθεν εντολές. Δεν είναι εντολή του ιερέα του χωριού, αλλά πάνω από αυτόν. Ο άντρας μου ήταν ανοιχτόμυαλος άνθρωπος. Ηθελε να τον λειτουργήσουν και μετά να τον αποτεφρώσουν. Γιατί του στερούν αυτό το δικαίωμα; Και, δυστυχώς, ακόμα βρίσκεται στο νεκροτομείο, ώσπου να δοθεί μια λύση».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ