Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021

Καθηγητές ΕΜΠ: Ομόφωνα «όχι» στην ίδρυση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας

Η πρόβλεψη για την ίδρυση της Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος, είναι στις διατάξεις του νέου νομοσχεδίου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

«Όχι» είπαν «όλοι μαζί με μια φωνή» οι καθηγητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου της Αθήνας στο ενδεχόμενο ίδρυσης Πανεπιστημιακής Αστυνομίας

Πρόκειται, βέβαια, για μία, μόνο, από τις δεκάδες περιπτώσεις αντίδρασης από πλευράς πανεπιστημιακών και φοιτητών, που όλο και πληθαίνουν, τη στιγμή που το υπουργείο Παιδείας ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή το νέο νομοσχέδιο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, μεταξύ των διατάξεων του οποίου θα υπάρχουν και οι προβλέψεις για την ίδρυση του εν λόγω σώματος.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα, το Δ.Σ. του Συλλόγου Διδακτικού Προσωπικού ΕΜΠ (ΣΔΕΠ ΕΜΠ) τονίζει ότι:

  • Αντιτίθεται ομόφωνα στη σύσταση της καλούμενης Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος (ΟΠΠΙ), στον καθολικό έλεγχο πρόσβασης και στην αυστηροποίηση των ποινών στους πανεπιστημιακούς χώρους.
  • Καλεί την πολιτική ηγεσία της χώρας να επανεξετάσει το ζήτημα και να μην προχωρήσει στη σχετική νομοθετική ρύθμιση.
  • Καλεί τη Σύγκλητο του Ιδρύματος να λάβει, άμεσα, θέση για τα εν λόγω ζητήματα.
  • Καλεί τα μέλη του ΣΔΕΠ ΕΜΠ σε έκτακτη ΓΣ, η οποία θα πραγματοποιηθεί –λόγω των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας– με τηλεδιάσκεψη, βάσει του άρθρου 27 του Ν. 4753/2020.

Από την πλευρά του Δ.Σ. του ΣΔΕΠ ΕΜΠ εισηγούνται ενδεικτικά μέτρα στην απόφαση.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ