Τρίτη, 9 Μαρτίου 2021

Αγωνία στα… θρανία μετά τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού 

Aνωμαλίες στην εκπαιδευτική διαδικασία και ανισότητες μεταξύ των μαθητών

Δεν πρόλαβαν να βάλουν το κλειδί στην πόρτα για να αρχίσουν τα μαθήματα και έβαλαν ξανά… λουκέτο! Μόλις δύο ημέρες μετά την επαναλειτουργία των σχολείων, καταγράφηκαν τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού που οδηγούν σε άμεσο κλείσιμο.

Το προηγούμενο διάστημα που οι ενώσεις των εκπαιδευτικών φώναζαν ζητώντας να γίνουν πρώτα τεστ σε όλη την κοινότητα, ώστε να μπουν «καθαροί» στις αίθουσες δάσκαλοι και μαθητές, φάνηκε τελικά ότι είχαν απόλυτο δίκιο.

Η χωρίς έλεγχο επιστροφή στις σχολικές αίθουσες κοστίζει σε κάθε σχολική μονάδα λουκέτο δύο εβδομάδων, προκαλώντας εκ των πραγμάτων τεράστιες ανωμαλίες στην εκπαιδευτική διαδικασία και κυρίως ανισότητες μεταξύ των μαθητών.

Κλείνουν τάξεις σε Γαλάτσι, Κάλυμνο και τμήμα εκπαιδευτηρίου στη Λάρισα

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, από την περασμένη Δευτέρα ως τις 24 Ιανουαρίου θα παραμείνει κλειστό ένα τμήμα της τρίτης δημοτικού στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Γαλατσίου, ενώ ως τις 25 του μήνα δεν θα λειτουργεί ένα τμήμα της δευτέρας δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων Μπακογιάννη στη Λάρισα. Χθες ανακοινώθηκε, επίσης, ότι αναστέλλεται ως τις 25 Ιανουαρίου η λειτουργία και του 2ου Δημοτικού Πόλεως Καλύμνου.

Θετικός βρέθηκε γονιός μαθητή δημοτικού στο Ναύπλιο

Ο κατάλογος με τα σχολεία που ξανακλείνουν μεγαλώνει ανησυχητικά, καθώς χθες το απόγευμα έγινε γνωστό ότι, με απόφαση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, σταματά τη λειτουργία της μια τάξη του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου, αφού βρέθηκε θετικός ένας γονιός μαθητή.

Παράλληλα, διακόπηκε και η λειτουργία του ολοήμερου σχολείου που λειτουργεί στο κτίριο, αφού σε αυτό ενώνονται πολλά τμήματα και ο ιός θα μπορούσε να μεταδοθεί και σε άλλους μαθητές ή εκπαιδευτικούς. Ωστόσο, σύμφωνα με το anagnostis.org, η ανησυχία εκπαιδευτικών και μαθητών είναι ακόμα μεγαλύτερη, αφού το υπόλοιπο κτίριο εξακολουθεί να λειτουργεί, καθώς σε αυτό συστεγάζονται δύο σχολεία!

Νόσησε δασκάλα στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη επικρατεί αναστάτωση στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ευκαρπίας, όπου εντοπίστηκε θετική στον ιό μια δασκάλα της πέμπτης τάξης, οπότε η μονάδα θα κλείσει για 14 ημέρες. Οπως είπε η διευθύντρια του σχολείου, η δασκάλα «ήταν ασυμπτωματική, γι’ αυτό και βρέθηκε κανονικά την πρώτη μέρα στο σχολείο, καθώς δεν γνώριζε τίποτα».

Σε όλες τις περιπτώσεις, τα τμήματα και τα σχολεία που κλείνουν επιστρέφουν στο καθεστώς τηλεκπαίδευσης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ