Αγώνας για το αγγελούδι που είδε τον Αλβανό σωματέμπορο να εκτελεί τη μάνα και τη θεία του

Η θεία προσπαθεί να φέρει τον 14χρονο στην Ελλάδα και να πάρει την επιμέλειά του

Must Read

Τις πληγές της ψυχής του 14χρονου αγοριού που έζησε εφιαλτικές σκηνές την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όταν είδε τον 59χρονο Αλβανό σωματέμπορο ο οποίος εξέδιδε τη μητέρα και τη θεία του και πωλούσε τα μωρά που έφερναν στον κόσμο να τις δολοφονεί μέσα στο σπίτι τους στα Τίρανα, θέλει να επουλώσει η οικογένειά του, η οποία καταβάλλει προσπάθειες να το φέρει στην Ελλάδα για να εγκατασταθεί μόνιμα.

Οι δύο άτυχες γυναίκες, η Χριστίνα και η Ζανέτ, είχαν μια μικρότερη αδελφή που ζει μόνιμα στη χώρα μας, όπου εργάζεται. Ο δικηγόρος της οικογένειας και γνωστός ποινικολόγος της Αλβανίας Κουιτίμ Τσακράνι υπέβαλε σχετικό αίτημα προς τις αλβανικές Αρχές, με το οποίο ζητά να δοθεί στην τρίτη αδελφή η επιμέλεια του 14χρονου ανιψιού της. Οταν γίνει το πρώτο βήμα και δοθεί η επιμέλεια στη θεία, ο δικηγόρος θα καταθέσει αίτημα για την έκδοση visa «ειδικού σκοπού» από το ελληνικό προξενείο στα Τίρανα, ώστε να δρομολογηθεί η μετεγκατάσταση του παιδιού, προκειμένου να ξεκινήσει μια καινούργια ζωή και να προσπαθήσει να ξεπεράσει τη φρικτή σκηνή που αντίκρισε. Αλλωστε, το παιδάκι ήταν αυτό που άνοιξε την πόρτα στον απάνθρωπο προαγωγό και τον είδε να «γαζώνει» τις δύο γυναίκες με καλάσνικοφ.

Ο Αλβανός δικηγόρος επιβεβαιώνει όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τη δράση του μακελάρη Περπαρίμ Αντέμι από τη δεκαετία του 1990 στη Θεσσαλονίκη. Εκεί εξέδιδε τις δύο αδελφές, τις εξανάγκαζε να μένουν έγκυες από τον ίδιο και στη συνέχεια συνεργαζόταν με τους κατάλληλους ανθρώπους που είχε εντοπίσει για να πουλάει τα νεογέννητα σε άτεκνα ζευγάρια. Στο μικροσκόπιο της έρευνας έχουν μπει τουλάχιστον 10 περιπτώσεις παράνομων υιοθεσιών.

Παράλληλη σχέση

«Κατηγορούν τον δράστη ότι πουλούσε παιδιά των δύο αδελφών. Η Εισαγγελία και η Αστυνομία θα επεκτείνουν την έρευνά τους ζητώντας στοιχεία από το ελληνικό κράτος. Υπήρχε, επίσης, ένας Ελληνας δικηγόρος στη Θεσσαλονίκη που γνωρίζει για όλα αυτά και είχε δικά του συμφέροντα» δήλωσε χαρακτηριστικά σε αλβανικά ΜΜΕ ο δικηγόρος Κουιτίμ Τσακράνι.

Ο συνήγορος της οικογένειας αναφέρθηκε και στον τρόπο που ο δράστης κατάφερνε να διατηρεί παράλληλη σχέση με τις δύο αδελφές: «Η οικογένεια των δύο θυμάτων προέρχεται από μια κοινωνική ομάδα συγκεκριμένης κοινότητας και καταλήγω στο συμπέρασμα ότι έχουν κάνει αποδεκτή την πολυγαμία. Τις χρησιμοποίησε όμως ως γυναίκες-σκλάβες, διατηρώντας τες υπό κράτηση μέσω σωματικής και ψυχολογικής βίας, απειλώντας και τις δύο με πιστόλι. Το θέμα δεν είναι να τιμωρηθεί μόνο ο 59χρονος, αλλά ολόκληρο το εγκληματικό δίκτυο. Οι έρευνες να αναδείξουν πόσοι συμμετείχαν και τι ρόλο έπαιξαν ο καθένας ξεχωριστά, είτε το έκαναν πρόθυμα είτε απρόθυμα. Τέτοια γεγονότα να μην ξανασυμβούν» ευχήθηκε ο Αλβανός δικηγόρος δίνοντας το στίγμα ότι θα υπάρξουν εξελίξεις στην υπόθεση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This