Έρχεται νέα παράταση στο lockdown με άνοιγμα καταστημάτων! Παίρνουν πίσω το επίδομα απ’ όποιον παραβιάσει τα μέτρα

Must Read

Όσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης καυχιέται ότι αγόρασε τα διπλάσια εμβόλια από αυτά που χρειάζεται η Ελλάδα, τη στιγμή που υπάρχουν καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς και παράπονα των ηλικιωμένων που ταλαιπωρούνται με ραντεβού σε νοσοκομεία και όχι σε εμβολιαστικά κέντρα, η ΓΓΠΠ ετοιμάζει τις νέες ανακοινώσεις.

«Πράσινο» φως από την Επιτροπή

Η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων η οποία συνεδρίασε το πρωί της Παρασκευής αναφορικά με τα επόμενα βήματα που πρέπει να κάνει η χώρα, για να ανακάμψει το τρίτο κύμα της πανδημίας που είναι προ των πυλών, φέρεται να έδωσε το «πράσινο» φως για το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Ο Άδωνις το ανακοίνωσε πριν τους λοιμωξιολόγους

Από το πρωί της Παρασκευής μάλιστα, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης προτού τελειώσει η συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων, ανέπτυξε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του Αnt1, το σχέδιο για το άνοιγμα των καταστημάτων. Όπως ανακοίνωσε ο Άδωνις πριν ακόμα λάβει το «οκ» από την επιτροπή, η κυβέρνηση θα ανοίξει τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, τα κοσμηματοπωλεία αλλά και τα καταστήματα που πουλούν εποχικά είδη, όπως κουβέρτες και χαλιά. 

Πώς θα ανοίξουν τα καταστήματα

Το άνοιγμα (πιθανότατα στις 18 Ιανουαρίου) πρόκειται να γίνει με καθεστώς click away ή του click in shop, που σημαίνει ότι είτε οι πελάτες θα κάνουν τις αγορές τους ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά και θα παραλαμβάνουν από το κατάστημα, είτε θα κλείνουν ραντεβού και θα μπορούν να μπαίνουν στο κατάστημα για να ψωνίσουν, σε συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο. Επιπροσθέτως, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ανακοινωθεί εξίσου, το άνοιγμα των κομμωτηρίων και των κέντρων περιποίησης νυχιών. 

Η απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει το λιανεμπόριο, πάρθηκε μετά από πιέσεις για την ισοπέδωση της οικονομίας και των επιχειρήσεων, ωστόσο επειδή όμως ο δρόμος μέχρι την «ελευθερία» είναι μακρύς και το ΕΣΥ υποστελεχωμένο, ο Νίκος Χαραδαλιάς αναμένεται να ανακοινώσει νέα παράταση στο lockdown.

Παίρνει πίσω το επίδομα απ’ όποιον παραβιάσει τα μέτρα

Επιπλέον, ο υφυπουργός Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων στην απογευματινή ενημέρωση, αναμένεται να ανακοινώσει ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ θα συνεχιστεί, ενώ θα επαναλάβει την αύξηση προστίμου που ανακοίνωσε το πρωί στη Βουλή ο Μητσοτάκης**. Η κυβέρνηση αποφάσισε να δείξει ακόμα πιο σκληρό πρόσωπο στους πολίτες που έχουν γονατίσει οικονομικά και προσπαθούν να επιβιώσουν με το επίδομα των 534 ευρώ. Απειλεί πλέον, ότι θα πάρει πίσω το εξευτελιστικό ποσό που έδωσε στις οικογένειες για να ζήσουν, εάν παραβιάσουν τα μέτρα για την πανδημία, όπως η χρήση μάσκας ή απαγόρευση κυκλοφορίας.

**Μετά την κατακραυγή, επανήλθε -για λίγες ημέρες- το πρόστιμο στα €300: Μητσοτάκης: Παραμένει το πρόστιμο στα €300 κ. Τσίπρα για να μην λέτε ότι έχουμε πατερναλιστική λογική…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This