«Καίγεται» να αποφυλακιστεί ο 35χρονος κατάσκοπος των Τούρκων στη Ρόδο

Συμπληρωματικό υπόμνημα με αίτημα αποφυλάκισης

Must Read

Νέο αίτημα με συμπληρωματικό υπόμνημα ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου κατέθεσε ο 35χρονος γραμματέας του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο, με το οποίο ξαναζητά να αποφυλακιστεί (από τις δικαστικές φυλακές του Ναυπλίου) με περιοριστικούς όρους.

Η Αντεισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου έχει εισηγηθεί την απόρριψη του αιτήματος, στο οποίο ο 35χρονος κατηγορούμενος για κατασκοπεία υποστηρίζει ότι δεν υφίστανται σοβαρές ενδείξεις ενοχής του και ότι επαρκούν τα περιοριστικά μέτρα για κατ’ οίκον περιορισμό του καθώς έχει μόνιμη κατοικία και σταθερή εργασία. Επίσης, δεν είναι ύποπτος φυγής, δεν έχει κάνει προπαρασκευαστικές ενέργειες για να διευκολύνει τη φυγή του και δεν υπήρξε φυγόδικος ή φυγόποινος.

Διαβάστε ακόμα: «Μίλησαν» τα κινητά των δύο κατασκόπων των Τούρκων στη Ρόδο

Σε ότι αφορά τον 52χρονο έτερο κατηγορούμενο, αυτός δήλωσε στην απολογία του για τον 35χρονο υπάλληλο του Γενικού Προξενείου της Τουρκίας: «Μου ζήτησε πλέον ξεκάθαρα, κάθε φορά που θα βρίσκομαι στο Καστελλόριζο να του τηλεφωνώ και να του δίνω τις θέσεις των πολεμικών πλοίων στο νησί και τους αριθμούς που έφεραν αυτά».

Συνολικά στα κινητά τηλέφωνα των δύο κατηγορουμένων για κατασκοπεία βρέθηκαν 650 φωτογραφίες και από το ιστορικό περιήγησης στο smartphone του 52χρονου, προέκυψε ότι επισκεπτόταν την σελίδα του Πολεμικού Ναυτικού και έκανε καταγραφή των χαρακτηριστικών του στόλου, όπως παρουσιάζεται εκεί, προκειμένου να προβαίνει σε αντιπαραβολή με τα όσα είχε καταγράψει ο ίδιος.

Φωτογραφίες πολεμικών πλοίων και πλοίου της Frontex βρέθηκαν από το Τμήμα Ψηφιακών Πειστηρίων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, στο κινητό που ανήκει στον 35χρονο γραμματέα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This