«Όχι» στην πανεπιστημιακή αστυνομία από τους ακαδημαϊκούς και την Σύγκλητο του ΕΚΠΑ

Ζητούν εξειδικευμένο προσωπικό φύλαξης και όχι αστυνομικούς

Must Read

Την αντίθεση τους με το νέο νομοσχέδιο της υπουργού Νίκης Κεραμέως εκφράζουν οι ακαδημαϊκοί και οι πρυτάνεις.

Χαραντηρίζοντας αντισυνταγματική την απόφαση για την πανεπιστημιακή αστυνομία, η σύγκλητος του ΕΚΠΑ ζητά την φύλαξη των πανεπιστημίων από ειδικευμένο προσωπικό φύλαξης και όχι από αστυνομικούς:

«Η ανάθεση της φύλαξης σε όργανα που δεν ανήκουν στην πανεπιστημιακή κοινότητα και δεν ελέγχονται από αυτήν, αντιβαίνει στον συνταγματικά κατοχυρωμένο τρόπο διοίκησης του Πανεπιστημίου […] Η φύλαξη να ανατεθεί αποκλειστικά και μόνο σε μόνιμο πανεπιστημιακό προσωπικό, το οποίο θα πρέπει να έχει την απαραίτητη εκπαίδευση και κατάρτιση, καθώς και τις αναγκαίες αρμοδιότητες, ώστε να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στην ιδιαιτερότητα του πανεπιστημιακού περιβάλλοντος» αναφέρει η Σύγκλητος.

Αντιδρούν πρυτάνεις και ακαδημαϊκοί

Την αντίθεσή της εξέφρασε και η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών: «Η Αστυνομία δεν χρειάζεται στα πανεπιστήμια» αναφέρει και προτείνη η υπηρεσία προστασίας και φύλαξης να υπάγεται αποκλειστικά στη δικαιοδοσία της Συγκλήτου ή του Πρύτανη.

«Όχι» ακούστηκε και από τους καθηγητές του Μετσόβειου Πολυτεχνείου οι οποίοι καλούν σε ανακοίνωσή τους την κυβέρνηση να εξετάσει εκ νέου το ζήτημα και να μην προχωρήσει στην πανεπιστημιακή αστυνομία.

Δεν αποκλείεται την επόμενη εβδομάδα, οι πρυτάνεις να προχωρήσουν σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη, πιθανόν και με την ίδια τη Νίκη Κεραμέως.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This