Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021

Στα… κάγκελα οι οδοντίατροι για το γεγονός ότι τους άφησαν «στην απ’ έξω» με τον εμβολιασμό των υγειονομικών

Οι μοναδικοί υγειονομικοί που έρχονται σε άμεση επαφή με «δυνητικούς» ασθενείς που δεν φορούν μάσκα για προφύλαξη

Στα κάγκελα βρίσκονται οι οδοντίατροι, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι έχει καθυστερήσει η ένταξή τους στην επιχείρηση εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού.

Όπως αναφέρει η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (ΕΟΟ), δεν έχει παραμετροποιηθεί η ανάγκη εμβολιασμού των υγειονομικών ανάλογα με τον βαθμό έκθεσης σε αερόλυμα, σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα. «Είμαστε οι μοναδικοί υγειονομικοί που έρχονται σε άμεση επαφή με “δυνητικούς” ασθενείς που δεν φορούν μάσκα και προφύλαξη», αναφέρει η ομοσπονδία και προσθέτει ότι «θα έπρεπε το υπουργείο Υγείας να δώσει προτεραιότητα στους επαγγελματίες υγείας και τους οδοντιάτρους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και να είχε καλύτερη οργάνωση».

Ένταξη με τα ίδια ακριβώς κριτήρια

Ο οδοντιατρικός κλάδος, τονίζει η ΕΟΟ, «εκφράζει την αγανάκτησή του για τον τρόπο με τον οποίο επιλέγονται τα άτομα που εμβολιάζονται και ζητεί από τα αρμόδια υπουργεία να μεριμνήσουν για την επίλυση του θέματος το συντομότερο δυνατόν», καθώς και να εντάξουν τους οδοντιάτρους στην πλατφόρμα δήλωσης, με τα ίδια ακριβώς κριτήρια που ισχύουν για τους υπόλοιπους υγειονομικούς. Σημειώνεται ότι η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία έχει ήδη αποστείλει τη λίστα με τα στοιχεία των οδοντιάτρων που επιθυμούν να εμβολιαστούν.

Την αναγκαιότητα του άμεσου εμβολιασμού των ιδιωτών οδοντιάτρων τονίζει και ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Γκιόλας, σε αναφορά που κατέθεσε προς τον υπουργό Υγείας.

Όπως αναφέρει ο κ. Γκιόλας «όλοι οι υγειονομικοί βρίσκονται στην πρώτη γραμμή κατά του κορωνοϊού, αλλά ειδικότερα οι οδοντίατροι έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο με έναν κρυφό και ύπουλο εχθρό και, συνεπώς, χρήζουν της αυτονόητης προφύλαξης διά του εμβολιασμού τους. Το γεγονός ότι οι οδοντίατροι δεν είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού, δεν σημαίνει αυτόματα ότι δεν είναι εκτεθειμένοι, από τη στιγμή που δουλεύουν συνεχώς μπροστά σε ανοιχτά στόματα και έρχονται σε επαφή με αερολύματα. Η απαξίωση προς τον συγκεκριμένο κλάδο έχει φτάσει σε… άλλο επίπεδο, ειδικά αν αναλογιστούμε ότι έχουν ήδη εμβολιαστεί… σύζυγοι υπουργών και γενικοί γραμματείς».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ