Στα… κάγκελα οι οδοντίατροι για το γεγονός ότι τους άφησαν «στην απ’ έξω» με τον εμβολιασμό των υγειονομικών

Οι μοναδικοί υγειονομικοί που έρχονται σε άμεση επαφή με «δυνητικούς» ασθενείς που δεν φορούν μάσκα για προφύλαξη

Must Read

Στα κάγκελα βρίσκονται οι οδοντίατροι, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι έχει καθυστερήσει η ένταξή τους στην επιχείρηση εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού.

Όπως αναφέρει η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (ΕΟΟ), δεν έχει παραμετροποιηθεί η ανάγκη εμβολιασμού των υγειονομικών ανάλογα με τον βαθμό έκθεσης σε αερόλυμα, σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα. «Είμαστε οι μοναδικοί υγειονομικοί που έρχονται σε άμεση επαφή με “δυνητικούς” ασθενείς που δεν φορούν μάσκα και προφύλαξη», αναφέρει η ομοσπονδία και προσθέτει ότι «θα έπρεπε το υπουργείο Υγείας να δώσει προτεραιότητα στους επαγγελματίες υγείας και τους οδοντιάτρους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και να είχε καλύτερη οργάνωση».

Ένταξη με τα ίδια ακριβώς κριτήρια

Ο οδοντιατρικός κλάδος, τονίζει η ΕΟΟ, «εκφράζει την αγανάκτησή του για τον τρόπο με τον οποίο επιλέγονται τα άτομα που εμβολιάζονται και ζητεί από τα αρμόδια υπουργεία να μεριμνήσουν για την επίλυση του θέματος το συντομότερο δυνατόν», καθώς και να εντάξουν τους οδοντιάτρους στην πλατφόρμα δήλωσης, με τα ίδια ακριβώς κριτήρια που ισχύουν για τους υπόλοιπους υγειονομικούς. Σημειώνεται ότι η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία έχει ήδη αποστείλει τη λίστα με τα στοιχεία των οδοντιάτρων που επιθυμούν να εμβολιαστούν.

Την αναγκαιότητα του άμεσου εμβολιασμού των ιδιωτών οδοντιάτρων τονίζει και ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Γκιόλας, σε αναφορά που κατέθεσε προς τον υπουργό Υγείας.

Όπως αναφέρει ο κ. Γκιόλας «όλοι οι υγειονομικοί βρίσκονται στην πρώτη γραμμή κατά του κορωνοϊού, αλλά ειδικότερα οι οδοντίατροι έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο με έναν κρυφό και ύπουλο εχθρό και, συνεπώς, χρήζουν της αυτονόητης προφύλαξης διά του εμβολιασμού τους. Το γεγονός ότι οι οδοντίατροι δεν είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού, δεν σημαίνει αυτόματα ότι δεν είναι εκτεθειμένοι, από τη στιγμή που δουλεύουν συνεχώς μπροστά σε ανοιχτά στόματα και έρχονται σε επαφή με αερολύματα. Η απαξίωση προς τον συγκεκριμένο κλάδο έχει φτάσει σε… άλλο επίπεδο, ειδικά αν αναλογιστούμε ότι έχουν ήδη εμβολιαστεί… σύζυγοι υπουργών και γενικοί γραμματείς».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This