Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021

Η κακοκαιρία «Λέανδρος» προκάλεσε πτώση δέντρων και εγκλωβισμούς στην Λήμνο (video)

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έσπευσε να βοηθήσει τους κατοίκους

Στα «λευκά» ντύθηκε και η Λήμνος, αφού από χθες το βράδυ σημειώνεται στο νησί σφοδρή χιονόπτωση, με πολικές θερμοκρασίες, που συνεχίζονται και σήμερα.

Χιονια από το κάστρο της Μυρινας

Posted by limnosreport.gr on Sunday, January 17, 2021

Ωστόσο, απο την χιονόπτωση, δημιουργήθηκαν προβλήματα, μεταξύ αυτών και πτώσεις δέντρων, ενώ η Πυροσβεστικη Υπηρεσία απεγκλώβισε έξι άτομα από τα αυτοκίνητά τους.

Όπως ανακοίνωσε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του νησιού, Παναγιώτης Μπιμπούδης, δυνάμεις της χρειάστηκε να επέμβουν σε αρκετά σημεία. Συγκεκριμένα, βοήθησαν και μετέφεραν σε ασφαλή σημεία έξι άτομα, τα οποία βρισκόταν εγκλωβισμένα στα αυτοκίνητά τους, μετέφεραν με ασφάλεια ασθενή στο Νοσοκομείο Λήμνου καθώς το ασθενοφόρο που κλήθηκε αρχικά ήταν αδύνατο να προσεγγίσει την περιοχή.

«Μεταφέραμε πολίτες οι οποίοι για πολύ σοβαρούς λόγους (Νοσοκομείο κ.α ) επιβαλλόταν να μετακινηθούν, κόψαμε και απομακρύναμε από το οδόστρωμα τουλάχιστον δέκα δέντρα και κλαδιά ώστε να ανοίξουν οι δρόμοι και να μπορέσουν αφενός τα μηχανήματα να καθαρίσουν το οδόστρωμα και αφετέρου να απεγκλωβιστούν οχήματα. Οι κοπές δέντρων συνεχίζονται από τα συνεργεία μας καθώς από το βάρος του χιονιού έχουν σπάσει πολλά δέντρα. Εφιστούμε την προσοχή σε όλους ώστε να μην μετακινούνται χωρίς σοβαρή αιτία» εξήγησε ο Διοικητής.

Μάλιστα, η κίνηση στο Επαρχιακό δίκτυο του νησιού γίνεται μόνο με αλυσίδες.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ