«Χασικλής» ο δράστης της βεβήλωσης του Μνημείου Ολοκαυτώματος της Δράμας

Συνελήφθη ο δράστης βεβήλωσης του Μνημείου Ολοκαυτώματος της Δράμας

Must Read

Ο δράστης της βεβήλωσης του Μνημείου Ολοκαυτώματος της Δράμας βρέθηκε και συνελήφθη από τις αστυνομικές Αρχές. Πρόκειται για 22χρονο, στο σπίτι του οποίου βρέθηκε ένα σπρέι, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και έγινε ταυτοποίηση του δράστη, ύστερα από έρευνα που άρχισε την 1η Ιανουαρίου.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο 22χρονος Ελληνας υπήκοος τις νυχτερινές ώρες 10 προς 11 της 28ης Δεκεμβρίου του περασμένου έτους προκάλεσε με τη χρήση σπρέι φθορές σε δημοτικό κτίριο (καπναποθήκη) και σε γκράφιτι που βρισκόταν σε κοντινό σημείο. Ο δράστης συνελήφθη λόγω της κατοχής ναρκωτικών ουσιών, αφού για τα υπόλοιπα αδικήματα είχε παρέλθει το αυτόφωρο.

Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει τα αδικήματα της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας με την επιβαρυντική περίσταση του εγκλήματος με ρατσιστικά χαρακτηριστικά και της παράβασης των νόμων περί ρατσισμού και περί ναρκωτικών. Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας, ενώ η δικογραφία που σχηματίζεται θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Δράμας.

Το Μνημείο Ολοκαυτώματος της Δράμας βεβηλώθηκε το βράδυ της 28ης προς την 29η Δεκεμβρίου 2020 με γκράφιτι που έκαναν βάνδαλοι φανατικοί με μαύρο σπρέι, απεικονίζοντας θρησκευτικά σύμβολα στο πάνω μέρος του, ενώ έσπασαν μάρμαρο στη βάση του μνημείου. Ανάλογα γκράφιτι έγιναν και στην καπναποθήκη, όπου «στις 3/3/1943 οι βουλγαρικές δυνάμεις κατοχής συνέλαβαν και φυλάκισαν τους Εβραίους της πόλης, πριν από την εκτόπισή τους στα ναζιστικά στρατόπεδα εξόντωσης», όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This