Καταδικάζουν την ανάρτηση συγγραφέα παιδικών βιβλίων για τη Σοφία Μπεκατώρου, οι εκδόσεις Μεταίχμιο

Ο εκδοτικός οίκος σταμάτησε την συνεργασία του με τον συγγραφέα

Must Read

Την ανάρτηση του συγγραφέα παιδικών βιβλίων Κώστα Χαραλά για τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου αναφορικά με τον βιασμό που κατήγγειλε από παράγοντα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, καταδικάζουν οι εκδόσεις Μεταίχμιο.

Ο συγγραφέας Κώστας Χαραλάς δημοσίευσε μια ανάρτηση στο Facebook, την οποία μετά από τις αντιδράσεις που ξέσπασαν, έσπευσε να διαγράψει.

«Έχω κόρη. Να μου φέρνει ένα ποτήρι νερό λέγανε κάποιοι όταν γεννήθηκε. ΟΧΙ. Δεν θέλω ένα ποτήρι νερό από την κόρη μου. Αυτό που θέλω από την κόρη μου είναι να είναι πηγή. Πηγή αυτογνωσίας, αυτοκυριαρχίας, αξιοπρέπειας. Χθες καθίσαμε και μιλήσαμε με βάση τους σκελετούς που μπορεί να έχει μια γυναίκα για 24 χρόνια στη ντουλάπα της. Άξιζε η απόφαση της να μην προβάλει αντίσταση; Να πει ένα ξεκάθαρο ΟΧΙ; Οι περισσότερες γυναίκες για τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους (και κάποιοι άντρες, μην το παραβλέπουμε) έχουν να αποφασίσουν για κάτι πολύ σημαντικό. Να δώσουν κάτι από τον εαυτό τους και σε αντάλλαγμα να πάρουν χρήμα, δόξα, εύκολη ανέλιξη. Αξίζει; Αυτό είναι το ερώτημα που πρέπει να κάνουν στους εαυτούς τους για να μην τους τυραννάει για 24 χρόνια μετά. Γιατί για κάθε Μπεκατώρου που μετάνιωσε να υπολογίσετε και 5 που δε μετάνιωσαν» έγραψε στην ανάρτησή του ο συγγραφέας παιδικών βιλίων.

«Δεν έχουν θέση στον εκδοτικό χώρο οι εκφραστές απόψεων σαν αυτές»

Μετά από την ανάρτηση του κ. Χαραλά, η Βάσω Παπαγεωργίου των εκδόσεων Μεταίχμιο, ξεκαθάρισε ότι ο εκδοτικός οίκος διαχωρίζει τις θέσεις του από αυτές του συγγραφέα: «Τις απόψεις που διατύπωσε ο συγγραφέας παιδικών βιβλίων Κώστας Χαραλάς για τις δηλώσεις της Σοφίας Μπεκατώρου είναι δεδομένο ότι τις αποδοκιμάζουμε ως εκδοτικός οίκος και ως άνθρωποι και περιττεύει να εξηγήσουμε τους λόγους. Αποκαλύψεις όπως αυτή έχουν τεράστια αξία όποτε κι αν γίνουν. Το θέμα είναι μείζον, τόσο η αποκάλυψη όσο και η αποσιώπηση, και προσπαθούμε μέσα από τα παιδικά βιβλία που εκδίδουμε να ευαισθητοποιήσουμε τα μικρα κορίτσια και αγόρια, τις έφηβες και τους έφηβους στα θέματα του φύλου και των έμφυλων διακρίσεων. Ελπίζουμε ότι συμβάλλουμε ώστε ως κοινωνία να πάμε ένα βήμα μπροστά. Ο υγιής πλουραλισμός απόψεων δεν γίνεται να μην έχει όρια, ιδίως στο χώρο του παιδικού βιβλίου. Δεν έχουν θέση στον εκδοτικό χώρο οι εκφραστές απόψεων σαν αυτές που διατύπωσε δημόσια ο συγγραφέας Κώστας Χαραλάς. Είναι αυτονόητο πως η συνεργασία μας δεν θα συνεχιστεί. Όλες και όλοι μαζί ας στηρίξουμε την προσπάθεια να σπάσει η σιωπή!» έγραψε στην ανάρτησή της.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

MasterChef: Ακόμα δεν γύρισε και τον έβγαλαν υποψήφιο προς αποχώρηση

Η Τάνια λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει, αποχώρησε από το MasterChef, οικειοθελώς. Έτσι λοιπόν η παραγωγή του reality...

More Articles Like This