Σοφία Μπεκατώρου: «Κάθε θύμα να σπάσει τη σιωπή! Να σταματήσει η κατάχρηση εξουσίας»

Οι πρώτες δηλώσεις μετά την αποκάλυψη ότι υπέστη σεξουαλική κακοποίηση

Must Read

Προσπαθώντας να περιγράψει όλα αυτά τα συναισθήματα που την εμπόδιζαν όλα αυτά τα χρόνια να βρει το θάρρος να μιλήσει για την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από παράγοντα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας, η Σοφία Μπεκατώρου έκανε έκκληση στις γυναίκες να σπάσουν τη σιωπή του: «Δεν ήταν εύκολο να μιλήσω δημόσια για κάτι τόσο τραυματικό, όμως αφού μίλησα έχοντας εισπράξει την αγκαλιά της πολιτείας μπορώ με σιγουριά να πω σε κάθε θύμα να φύγει από αυτή τη θέση, να σπάσει τη σιωπή, να μιλήσει, γιατί έχουμε όλη τη δύναμη μέσα σε μια δύσκολη συγκυρία να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα για την Ελλάδα που θέλουμε να έχουμε», ανέφερε η χρυσή Ολυμπιονίκης βγαίνοντας από το υπουργείο Αθλητισμού.

Να σταματήσει η κατάχρηση εξουσίας

«Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους, την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για την άμεση ανταπόκρισή τους, όλο τον πολιτικό κόσμο αλλά και κάθε άνθρωπο γιατί με τα μηνύματά σας μου δώσατε κουράγιο να αποκαλύψω και να μοιραστώ αυτήν την τραυματική εμπειρία που είχα. Η προσπάθεια που έχουμε κάνει με όλους τους Έλληνες αθλητές Ιστιοπολοϊας αφορά κυρίως στο να σταματήσει η κατάχρηση εξουσίας. Η δική μου εμπειρία δεν είναι το μοναδικό φαινόμενο κακοποίησης των αθλητών κι επειδή θέλουμε κι επιθυμούμε να καθαρίσουμε το αθλητικό τοπίο και πρέπει να πείσουμε τα νέα παιδιά να έρθουν να αθληθούν και να μπορούμε να άφοβα να βρισκόμαστε μέσα στους αθλητικούς χώρους και σε μία υγιή κοινωνία, μιλάμε ανοιχτά» τόνισε νωρίτερα.

https://www.youtube.com/watch?v=GzWqn1rjTvA

Εγκύκλιος για την σεξουαλική κακοποίηση

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας απέστειλε εγκύκλιο προς όλες τις Εισαγγελίες Πρωτοδικών, υπενθυμίζοντας ότι σε ανάλογες καταγγελίες κατά της γενετήσιας ελευθερίας, επιβάλλεται «επιτακτικά να παρεμβαίνετε ταχύτατα για έρευνα όταν αναφαίνονται έστω και ελάχιστα υποστασιακά στοιχεία τέλεσης αυτεπαγγέλτως διωκόμενων εγκλημάτων ή εγκλημάτων για τα οποία έχει υποβληθεί η απαιτούμενη από τον νόμο έγκληση».

Σακελλαροπούλου: «Να πάψει η ενοχοποίηση των θυμάτων και η ατιμωρησία των θυτών»

«Η θαρραλέα στάση της Σοφίας Μπεκατώρου θα συμβάλλει στην ευρύτερη κοινωνική ευαισθητοποίηση απέναντι σε ανάλογες ανήθικες και εγκληματικές συμπεριφορές» τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου μετά τη συνάντησή της με την χρυσή Ολυμπιονίκη στο Προεδρικό Μέγαρο.

Όπως επισήμανε η κα Σακελλαροπούλου: «Είναι καιρός να πάψει η ενοχοποίηση των θυμάτων και η ατιμωρησία των θυτών. Είναι καιρός να οικοδομήσουμε ένα αξιακό σύστημα, στο πλαίσιο του οποίου η γυναίκα δεν θα αντιμετωπίζεται ως δυνάμει θήραμα, η αδυναμία της δεν θα εκλαμβάνεται ως συναίνεση και η σιωπή της δεν θα επικρίνεται ως οιονεί συνενοχή».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This