«Ξέφραγο αμπέλι» το Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα, καταγγέλλουν εργαζόμενοι και νοσηλευτές!

Κανείς δεν ελέγχει τους συνοδούς των ασθενών που μπανοβγαίνουν στο κτίριο ανενόχλητοι

Must Read

Για τρομακτική και επικίνδυνη διασπορά του κορωνοϊού στο Γενικό Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας προειδοποιούν ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος και ο πρόεδρος των εργαζομένων, καταγγέλλοντας ότι το τραγικό αποτέλεσμα της κατάστασης που επικρατεί στο νοσηλευτικό ίδρυμα ήταν ο θάνατος μίας 44χρονης καρκινοπαθούς.

Όπως αναφέρει ο κ. Γιαννάκος, το νοσοκομείο είναι «απροφύλαχτο», όσον αφορά την είσοδο και έξοδο των συνοδών, με αποτέλεσμα να γίνεται διασπορά του φονικού ιού από εξωγενείς παράγοντες. Η 44χρονη γυναίκα που έχασε τη ζωή της έπασχε από λευχαιμία και, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, νοσηλευόταν σε τετράκλινο θάλαμο αν και, λόγω της πάθησής της, έπρεπε να βρίσκεται σε μονόκλινο.

Η νοσηλεία της σε τετράκλινο θάλαμο είναι αποτέλεσμα της μεγάλης σύμπτυξης που γίνεται στις υπόλοιπες κλινικές του νοσοκομείου για να δημιουργούνται κλίνες στις ΜΕΘ κορωνοϊού. Ο κ. Γιαννάκος αναφέρει ότι η καρκινοπαθής μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ κορωνοϊού το περασμένο Σάββατο και διασωληνώθηκε αμέσως, αλλά μόλις μέσα σε  μια ημέρα έχασε τη ζωή της.

Ούτε καν θερμομέτρηση

O πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι η είσοδος δεν ελέγχεται στο δεύτερο επταώροφο τμήμα του νοσοκομείου, με αποτέλεσμα οι συνοδοί των ασθενών να μπαίνουν ανενόχλητοι στο ίδρυμα, παρόλο που αυτό απαγορεύεται. Μάλιστα, αυτό επιβεβαιώνει και ο πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο, Κώστας Πετρόπουλος, ο οποίος αναφέρει πως όχι μόνον η είσοδος στο επταώροφο κτίριο είναι αφύλαχτη, αλλά δεν πραγματοποιείται καν θερμομέτρηση.

Το αποτέλεσμα είναι αυτή τη στιγμή να έχουν κολλήσει κορωνοϊό τέσσερις ασθενείς, τέσσερις συνοδοί και ένας γιατρός. Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Πετρόπουλο, ήταν ο ίδιος συνοδός ενός ασθενή ο οποίος ενημέρωσε πριν από λίγες ημέρες το νοσοκομείο πως έχει κολλήσει κορωνοϊό.

«Μετά το θλιβερό γεγονός και τις καταγγελίες μας έχει αρχίσει ιχνηλάτηση. Παρ’ όλα αυτά, σε μας, το ιατρικό, διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ενημερωθήκαμε πως τα τεστ θα ξεκινήσουν από αύριο! Η διοίκηση δεν αφουγκράζεται τις αγωνίες μας και ειδικά απέναντι στη διασπορά από συνοδούς, αλλά και για το τι συμβαίνει γενικότερα, τηρεί μια στάση σαν να πρόκειται για επτασφράγιστο μυστικό. Η αλήθεια είναι ότι οι μη Covid-19 κλινικές του νοσοκομείου είναι πολύ συνωστισμένες. Σκεφτείτε μόνο ότι στον ίδιο χώρο λειτουργούν η Παθολογική και η Πνευμονολογική Κλινική, κατάσταση ιδιαίτερα επικίνδυνη», αναφέρει ο Κώστας Πετρόπουλος.

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμαίνεται και η επιστολή των νοσηλευτριών της Α’ Παθολογικής Kλινικής για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο. «Υπάρχει μεγάλη διασπορά, φωνάζαμε από πριν, αλλά δεν μας υπολογίζει κανένας. Δεν ακουγόμαστε πουθενά. Είμαστε εκεί μόνο για τις βάρδιες. Πρέπει να πεθάνουμε; Ανευθυνότητα μεγάλη. Πού είναι η διοίκηση να λάβει τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μην συνεχιστεί αυτό; Η αδιαφορία στο μεγαλείο της…», καταλήγει η επιστολή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This