‘Εξαλλος ο δήμαρχος Κοζάνης με την Κεραμέως

«Θεωρούμε απειλή των δια ζώσης μαθημάτων μέχρι οι καιρικές συνθήκες βελτιωθούν»

Must Read

Έχει περάσει περίπου μία εβδομάδα από την ημέρα που οι μαθητές έχουν επιστρέψει στα θρανία τους, με τις μάσκες και τα αντισηπτικά να είναι πάντα δίπλα τους, ως απαραίτητα εργαλεία, όμως σε μερικές περιοχές της Ελλάδας όπου έχει κρύο, είναι αναγκαίο να έχουν στην τσάντα τους και κουβερτούλες, καθώς το μάθημα γίνεται πλέον με ανοιχτά παράθυρα.

Οι δάσκαλοι είναι υποχρεωμένοι να τηρήσουν τα μέτρα που ορίζει ο νόμος για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, ωστόσο το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει αντιδράσεις στους γονείς, οι οποίοι ανησυχούν μήπως αρρωστήσουν τα παιδιά τους από το κρύο που επικρατεί μέσα στις τάξεις εν ώρα μαθήματος.

Ειδικότερα στην Βόρεια Ελλάδα όπου η κακοκαιρία «Λέανδρος» έφερε αρνητικές θερμοκρασίες, οι γονείς είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι. Γι’ αυτόν τον λόγο ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, έστειλε μία επιστολή στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, όπου ζητάει την επαναλειτουργία της τηλεκπαίδευσης για τους μαθητές του Δήμου Κοζάνης, για όσο χρονικό διάστημα κριθεί απαραίτητο λόγω των καιρικών συνθηκών.

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής:

«Ο Δήμος Κοζάνης καθ΄ όλη τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, με συνέπεια, αποτελεσματικότητα και σε απόλυτη συμμόρφωση προς τις υποδείξεις του ΕΟΔΥ, έλαβε και εφάρμοσε αυστηρά τα μέτρα, σε μια προσπάθεια να διασφαλίσει την δημόσια υγεία.

Τις τελευταίες όμως ημέρες δεν μπορούμε παρά να δηλώσουμε την ανησυχία μας σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας σε τοπικό επίπεδο, ως απόρροια της επιστροφής των μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στις αίθουσες διδασκαλίας σε συνδυασμό με τη ραγδαία επιδείνωση των καιρικών συνθηκών.

Εφόσον η διεξαγωγή των μαθημάτων γίνεται δια ζώσης και λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες αερισμού (αερισμός αιθουσών, ανοικτά παράθυρα) που απαιτούνται λόγω covid-19, δημιουργούνται απαγορευτικές συνθήκες εκπαίδευσης τη στιγμή που η εξωτερική θερμοκρασία αγγίζει τους -8 έως -10 βαθμούς Κελσίου.

Λόγω της ιδιαιτερότητας του κλίματος στην περιοχή μας, κρίνεται αποφασιστικής σημασίας για εμάς, να προλαμβάνουμε τις οποιεσδήποτε καταστάσεις μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τον τόπο μας και τους ανθρώπους του, παρά να εφησυχάζουμε σε μια εκ των υστέρων καταστολή τους.

Στο πλαίσιο αυτό και λαμβάνοντας υπόψη μας τις επιδημιολογικές συνθήκες, θεωρούμε απειλή για την τοπική κοινωνία την εξακολούθηση των δια ζώσης μαθημάτων για τους μαθητές των Σχολικών Μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, των βρεφονηπιακών σταθμών και των ΚΔΑΠ από την ερχόμενη Δευτέρα, 18/1/2021 και μέχρι οι καιρικές συνθήκες βελτιωθούν.

Κατά συνέπεια και με βάση τα παραπάνω, παρακαλώ να επανεξετάσετε το θέμα της επαναφοράς σε τοπικό επίπεδο στο καθεστώς της τηλεκπαίδευσης για όσο χρονικό διάστημα αυτό κριθεί αναγκαίο λόγω καιρικών συνθηκών».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This