Στα 566 τα νέα κρούσματα σήμερα! – Στην Αττική οι μισές μολύνσεις

Ανησυχία για την επιδημιολογική πορεία και τις καθυστερήσεις των εμβολίων

Must Read

Νέα αύξηση παρατηρήθηκε στη νέα καταγραφή του ΕΟΔΥ, μια ημέρα μετά την επαναλειτουργία της αγοράς. Οι λοιμωξιολόγοι παρακολουθούν την επιδημιολογική πορεία και αρκετοί από αυτούς εκφράζουν ανησυχίες για νέα κατακόρυφη αύξηση κρουσμάτων, αν δεν τηρηθούν τα μέτρα. Ο αργός ρυθμός των εμβολιασμών και το χάος στα εμβολιαστικά κέντρα, προκαλούν αγωνία και άγχος στους πολίτες οι οποίοι φαίνεται ότι θα πληρώσουν ξανά το τίμημα των αποφάσεων της κυβέρνησης. 

Στην ανακοίνωσή του ο ΕΟΔΥ αναφέρει ότι καταμετρήθηκαν 566 νέα κρούσματα σήμερα, 320 διασωληνωμένοι και 30 νεκροί.

«Σήμερα ανακοινώνουμε 566 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 149462, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5786 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 45808 (63.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

320 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 225 (70.3%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 86.9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1037 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 30 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5518 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3254 (59.0%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Ο επιδημιολογικός χάρτης

H Αττική διατηρεί την αρνητική πρωτιά με 256 από τα τα 566 κρούσματα , ενώ ακολουθεί η Θεσσαλονίκη με 72 μολύνσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γαρυφαλλιά Καληφώνη – Χρήστος Μάστορας: Το unfollow και η επανασύνδεση

H Γαρυφαλλιά Καληφώνη και ο Χρήστος Μάστορας είναι ένα από τα πολυσυζητημένα ζευγάρια της ελληνικής showbiz. Οι δυο τους...

More Articles Like This